ZDRAVLJE JU SLUŽI

Može li biti veća? U dvorcu Windsor postavljena je jelka, a kraljica je potvrdila da će biti Božića u Sandringhamu

26.11.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Članovima svoje obitelji kraljica Elizabeta II rekla je kako se osjeća puno bolje, kao i da se iznimno veseli što će ih i ovoga Božića sve ugostiti u svom domu u Sandringhamu

Zabrinutost zbog kraljičinog zdravlja u posljednje je vrijeme bila itekako velika, posebice nakon što je zbog istih otkazala svoja već odavno najavljena pojavljivanja, uključujući i ceremoniju Remembrance Dayja, po prvi puta u posljednje 22 godine.

Buckinghamska palača tada je potvrdila kako je odluku da se ne pojavi donijela je teška srca, no zdravlje nije pitalo. Već je tada britanski premijer Boris Johnson rekao kako je s kraljicom sve u najboljem redu, čemu je i sam svjedočio kada su se nekoliko dana susreli u dvorcu Windsor, a sada izvori bliski njoj tvrde kako kraljica inzistira da 17. prosinca krene na svoj put prema Norfolku.

Za nju će to biti posebno emotivni trenuci, posebice jer će ovo biti prvi Božić bez njezinog voljenog Philipa, ali još uvijek nije poznato kojim će se prijevoznim sredstvom tamo uputiti. Naime, svih ovih godina kraljica je tradicionalno u Norfolk odlazila kraljevskim vlakom, što i dalje nije nemoguće, no nagađa se kako bi ovoga puta ipak mogla iz Windsora odletjeti helikopterom, za što će joj biti potrebno tek 50 minuta.

  • +15
Kraljica Elizabeta II Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Već je najavljeno kako će joj se za blagdane pridružiti Charles i Camilla, kao i William i Kate sa svoje troje djece. Pozivnice su dobili i ostali članovi kraljevske obitelji - princ Edward, princeza Anne, princeze Beatrice i Eugenie, zajedno sa svojim partnerima i djecom.

uživa u vožnji

Iako su joj liječnici savjetovali odmor: Kraljica Elizabeta uhvaćena za volanom skupocjenog Jaguara

Pogledaj galeriju

'Kraljica je svima rekla da se osjeća bolje i da se veseli što će ih i ovog Božića ugostiti u Sandringhamu. Kao i za ostale obitelji, ovo će biti prvi puta da njezino visočanstvo okupi svoju proširenu obitelj koju, zbog pandemije koronavirusa, nije imala priliku vidjeti na jednom mjestu već dugo', otkrio je izvor.

A dok ne otputuje u Sandringham, kraljica će uživati u ljepoti božićne jelke koja je postavljena u dvorani svetog Georgea u dvorcu Windsor.