eurovizijsko ludilo

'Moja štikla' se ori Liverpoolom, a evo što o tome misli Severina

12.05.2023 u 09:32

Severina - Moja štikla

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

I dandanas mnogi znaju svaku riječ i svaki zarez pjesme 'Moja štikla', a ona je prije čak 17 godina bila izvedena na eurovizijskoj pozornici. Možda je prošlo 17 godina, možda je tekst na hrvatskom, ali pravi ljubitelji Eurovizije iz različitih dijelova svijeta još se uvijek sjećaju Severinine štikle

Iako neki tvrde da Hrvati nemaju smisla za Euroviziju, činjenica je da su neke od naših predstavnica imale i danas vrlo uspješne pjesme, čijih se stihova i koreografija svi sjećaju! Jedna od najupečatljivijih svakako je 'Moja štikla', pjesma pamtljivog ritma i teksta koja je 2006. godine zbilja napravila kaos u svijetu hrvatske glazbe. Severina se nerijetko na koncertima pohvali time da je upravo ona smislila dio 'Afrika - paprika', a sada već poznata nabrajalica postala je dio hrvatske popularne kulture. I danas, čak 17 godina poslije, Severinin hit pjeva se u Liverpoolu.

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica imala je čast predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2006. godine u Ateni i otpjevati pjesmu 'Moja štikla' u pratnji petorke u narodnim nošnjama: Bojana Kavedžije, Josipa Milakovića, Krunoslava Šokca, Matije Čabrajeca i Stjepana Večkovića.

Te je godine u Ateni pobjedu odnio upečatljivi hard rock sastav Lordi, a Severina je s pjesmom Borisa Novkovića završila na 12. mjestu.

Severina - Moja štikla Izvor: Društvene mreže / Autor: Eurovision Song Contest/ YouTube

Ipak, plasman nije utjecao na popularnost pjesme!

Severina je u videospotu ugostila Let 3, a prizori kako poput divova hodaju Zagrebom svima su se urezali u pamćenje. Nakon tako uspješne suradnje ni ne čudi da je Severina velika obožavateljica naše 'Mame ŠČ', a podupire ih na svakom koraku natjecanja u Liverpoolu.

'LETjeli smo prije 17 godina... I eto danas i njih u ŠČiklama... tu je taj mali faktor njihovog uspjeha (i traktor, također)', napisala je na svom računu na Instagramu.

Damir Martinović Mrle i ekipa iz Leta 3 družili su se s brojnim posjetiteljima u Blundell Supper Clubu te izveli 'Mamu ŠČ' na način koji bi televizijske kuće vrlo vjerojatno cenzurirale, no u drag klubu sve je dozvoljeno. Osim ovogodišnje pjesme s kojom se natječu, zaplesali su i uz onu Severininu iz 2006., koju je ovom prilikom otpjevala švedska drag queen zvijezda Antonina Nutshell.

Let 3 u drag klubu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL