GDJE JE NESTAO NOVAC?

Misterij bogatstva Georgea Michaela: Nakon smrti jedne od dvije sestre nasljednice, ostalo je vrlo malo

30.11.2022 u 22:05

Bionic
Reading

Šest milijuna funti sve je samo ne mali novac, ali u odnosu na imetak koji je pokojna sestra Georgea Michaela dobila tri godine prije svoje smrti, riječ je doista o mrvicama

Zapisi o ostavini govore da je najveći dio bogatstva pop zvijezde Georgea Michaela, vrijednog 97 milijuna funti, podijeljen između njegovih sestara Yiode (63) i Melanie, koja je u dobi od 59 godina preminula na Božić 2019. godine.

Ostavinski papiri nakon Melanieine smrti pokazuju da je njezina imovina vrijedila 'samo' 6,2 milijuna funti, što je zanemarivo u odnosu na novac koji je naslijedila.

Slavni pjevač, koji je preminuo u dobi od 53 godine, oporukom nije ostavio ništa od 97.645.179 funti svom partneru Fadiju Fawatu (49), koji je na Božić 2016. pronašao njegovo beživotno tijelo u kući u selu Goring-on-Thames.

Oporukom od 10. siječnja 2013. godine, pjevač je odredio da će njegova imovina i osobne stvari biti ravnomjerno raspodijeljeni između sestara Yiode i Melanie. Ocu Kyriacosu 'Jacku' Panayiotouu Michael je ostavio na korištenje svoju ergelu konja u Hertfordshireu 'dokle god želi'.

Slike i umjetnine, uključujući glasovir Johna Lenona kojega je posjedovao, a koji je ssada izložen u muzeju u Yorkshireu, trebale su biti povjerene povjerenicima Mill Charitable Trust, dobrotvorne organizacije koju je Michael osnovao 2009. kako bi davao novac drugim dobrotvornim organizacijama.

Ostatak imetka skrbnici su trebali prodati i prema svom nahođenju primjereno raspodijeliti između njegovog oca, sestara, Shirlie Kemp, Kay Mayer, Davida Austina, Michelle May, Alexa Georgioua, Connie Filippo i Sonie Bird. Povjerenicima je na izbor ostavljeno i da prema svom apsolutnom nahođenju taj novac daju u dobrotvorne svrhe.

Izvršitelji i povjerenici su odvjetnik Christopher Organ i njegova sestra Yioda.

  • +15
George Michael Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Melanie Panayiotou bolovala je od dijabetičke ketoacidoze, ozbiljne komplikacije dijabetesa koja se javlja kada tijelo proizvodi visoke razine krvnih kiselina koje nazivamo ketonima,

Preminula je nakon što je pala u dijabetičku komu, što je potvrđeno obdukcijom. U nalazu obdukcije navodi se da je umrla od dijabetičke ketoacidoze, komplikacije uzrokovane nedostatkom inzulina i vrtoglavo visokom razinom šećera u krvi.

Iako je dijabetes naveden kao temeljni uzrok smrti, spominju se i druga značajna zdravstvena stanja, uključujući hipertenziju, pretilost i bronhopneumoniju.

Njezino je tijelo na Božić 2019. pronašla sestra u kući u sjevernom Londonu, koja je pripadala njihovom bratu.

U to se vrijeme pisalo kako je u godinama nakon bratove prerane smrti počela živjeti gotovo samotnjačkim životom, iako je s Michaelom proputovala svijet i početkom devedesetih bila stalna pojava na sceni u londonskim noćnim klubovima.

Baš kao i Michael, Melanie je bila shrvana smrću njihove majke Lesley 1997. godine. Kad je Michael zapao u probleme s drogom i alkoholom, dobro praćenim u javnosti, Melanie se posvetila borbi za bratov spas. Neuspjeh joj je, tvrde izvori, slomio srce i nanio očajničku bol.

Nakon Michaelove smrti 2016. godine, njegove dvije sestre i bratić Alex Georgiou ušli su u otvoreni sukob s njegovim partnerom Fadijem Fawazom imetka. Iako je ovaj bivši frizer podrijetlom iz Libanona pronašao Michaelovo tijelo na Božić 2016. godine, pjevač mu nije ostavio ništa u svojoj oporuci.

Fawaz je provaljivao u Michaelovu londonsku kuću i punio stupce crne kronike, a u listopadu prošle godine kažnjen je s 420 funti nakon što je grafitima vandalizirao povijesnu londonsku crkvu.