PJEVAČKA LEGENDA

Mišo Kovač priprema spektakl u Splitu: 'Hajduk može biti na tablici i deseti, ali za mene i Torcidu je uvijek prvi'

09.11.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Pjevač s najviše prodanih ploča i ostalih nosača zvuka zabavne glazbe u Hrvatskoj, ali i diljem bivše države je potvrdio da je 22. prosinca u splitskoj Spaladium Areni dogovorio veliki koncert kojeg je Mišo Kovač nazvao 'Samo nas nebo rastavit može'

I na ovom susretu jednog od najvećih ljubimaca splitske publike Arena pjevat će se hitovi: 'Ako me ostaviš', 'Ti si pjesma moje duše', 'Ostala si uvijek ista', 'Poljubi zemlju', 'Dalmatino', 'Svi pjevaju, ja ne čujem', 'Drugi joj raspliće kosu', 'Nikoga nisam volio tako' i 'Dalmacija u mom oku'.

Šibenka pjevačka legenda odrastla je u istoj ulici s Arsenom Dedićem i svojevrsna je ikona Dalmacije i Hajduka, a Torcida mu je prije četiri godine iskazala ljubav gestom koja je pjevača osobito ganula.

Transparent 'Mišo živi vječno' i veliko platno s njegovim likom kružilo je po dvorani, a Mišo je na temu neraskidive veze sa splitskim Bilima jednom ovo ispričao: 'Kao 15-godišnjak sam putovao prekooceanskim brodom iz Šibenika u Split u 4 sata ujutro na utakmicu Hajduka, koja je počinjala u 4 sata popodne. Kada je Hajduk izgubio, što je bilo vrlo rijetko u Splitu, nisam ništa jeo cijeli dan. Hajduk može biti na tablici i deseti, ali za mene i Torcidu je uvijek prvi.'

'Prvi brk estrade' kako ga mnogi od milja zovu uoči ovog velikog koncerta je izjavio: 'Drago mi je da ponovno nastupam u najvećoj dvorani u Splitu. Volim pjevati u Splitu jer imam super publiku i ponavljam 'Samo nas nebo rastavit može'.

Imat će i glazbene goste - kćer Ivanu Kovač, klapu Rišpet te gost iznenađenja.

Mišo je 2012. je dobio Porina za životno djelo, a osim toga dobitnik je brojnih dijamantnih, zlatnih i srebrnih ploča te festivalskih nagrada. Posjeduje i Zlatnu pticu, priznanje koju je nekadašnji Jugoton dijelio izvođačima koji su imali milijun prodanih primjeraka. Institut hrvatske glazbe mu je 2005. godine uručio priznanje za najveći broj prodanih ploča u povijesti hrvatske diskografije.

  • +3
Mišo Kovač Izvor: Cropix / Autor: Cropix