glazbena legenda

Mišo Kovač o aferi s HRT-om: 'Nije ni prvi ni zadnji koji je to napravio'

03.04.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana medijske gungule oko navodnog snimanja dokumentarca o njegovom životu, 'kralj estrade' je napokon progovorio na tu temu

Mišo Kovač pričao je za Slobodnu Dalmaciju o dokumentarcu 'Legenda'. Ivan Živković je za film koji još uvijek ne postoji, nije dogovorio suradnju s poznatim pjevačem a dobio je 53.642 eura od HRT-a.

'Kako uopće komentirati tipove koji sami sebe reklamiraju senzacionalistički preko mog imena i karijere? Mali, to je moja karijera i moj život, a ne tvoj. Nije ni prvi ni zadnji koji je to napravio. Nevjerojatno je da HRT na spomen mog imena isplati nekome 54 tisuće eura, a meni godišnje isplaćuju 100 eura za vrtnju mojih snimki. Ako želite zaraditi, javite se HRT u snimajte ljude po ulici što misle o meni i oni će vam platiti pozamašnu sumu novaca', izjavio je legendarni pjevač.

Prepustit će, kazao je, 'ljudima iz pravne struke da rješavaju HRT i sve druge 'bez m*da' jer ovo je Hrvatska u kojoj vrijede drugi zakoni nego u Britaniji i Brazilu'. Vidio ga je 'dva puta u životu na nagovor Dušana Šarca i mali ga je oba puta ganjao s kamerom da ga snimi'. Jednom mu je uspjelo i to je stavio u Varoški amacord bez Mišinog znanja i pristanka. Drugi put ga je Šarac doveo na snimanje njegove pjesme koju je snimao u studiju Croatia Recordsa.

Slavni Šibenčanin je dodao kako ne želi da se snimi dokumentarac o njegovom životu, ali bi rado da se snimi igrani film. Poručio je da 'kad će netko snimati njegov film, to će biti pravi igrani film koji dolazi na velika platna u sva kina, jer je on Mišo Kovač i taj film treba biti blockbuster, a ne neki serijal il dokumentarac'.

  • +3
Mišo Kovač Autor: Sasa Buric / CROPIX
  • +3
Mišo Kovač Autor: Sasa Buric / CROPIX