radno i vruće ljeto

Mirjana Mikulec: 'Ponekad monotonija i nije loša stvar'

29.07.2017 u 21:25

Bionic
Reading

Poznata dizajnerica interijera nedavno se vratila iz New Yorka. Prepuna je novih ideja za nadolazeću dvanaestu sezonu emisije 'InDizajn s Mirjanom Mikulec'. Osim što priprema novu sezonu emisije o uređenju doma, Mirjana Mikulec se priprema i za drugi regionalni sajam interijera 'InDizajn – Festival modernog doma'. Za tportal je ispričala što je inspirira za uređenje nekog interijera, koji su joj najveći izazovi prilikom uređenja, a otkrila je ponešto i o sebi i svom privatnom dijelu života

Nedavno ste se vratili iz New Yorka gdje ste snimili dio novih epizoda za jesensku sezonu 'InDizajna'. Što nam to novog spremate?

New York je predivan, kozmopolitski grad koji osim što fascinira svojom veličinom, 24/7 movingom i visokim neboderima za koje vam se čini da dodiruju nebo, nudi i predivne interijere, jedinstvene u svijetu koji su zapravo i kreirali industrijski stil. Upravo takve interijere predstavit ću u novoj sezoni moje autorske emisije InDizajn. Kao i svake sezone moći ćete dobiti ideje gledajući interijere koje uređujem, ali i sudjelovati u kreativnoj igri - 'Postani dizajner interijera na jedan dan!'. Ove godine to će biti pravi mali dizajnerski dvoboji. Pripremamo jako interesantnu sezonu.

Što vam se ondje posebno dojmilo?

New York je grad koji u vama budi emocije, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bila sam tamo s obitelji i svi smo pronašli nešto u tom gradu što nas vuče ponovo natrag. New York nudi bezbroj mogućnosti, zabava na svakom koraku, kultna mjesta, restorani, muzeji koji vas obogate i vrate sjaj u oči. Želite još! Zapravo, baš mi je dobro došao ovaj poslovno privatan put jer mi je napunio baterije za sve što me očekuje u narednom periodu, a to je priprema InDizajn - Festivala modernog doma. 

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

U rujnu vas čeka veliki međunarodni sajam interijera. Osim što će se ondje moći vidjeti najnoviji trendovi i inovacije iz područja uređenja prostora, sigurno pripremate i promociju nekih svojih novih proizvoda.

Naš sajam prošle godine posjetilo je nekoliko desetaka tisuća ljudi, što je bio veliki uspjeh. Ove godine, u Areni Zagreb, od 14. do 17. rujna očekujte još više izlagača, svoj dizajn predstavit će renomirane tvrtke ali i mladi produkt dizajneri, gostovat će i ugledni arhitekti, a . pripremili smo i vrijedne nagrade za posjetitelje. Naravno i ja ću se potruditi predstaviti svoju novu liniju proizvoda koje potpisujem, poput mirisnih svijeća, ručnika, ogrtača, posteljine.

Što vas inspirira za uređenje nekog interijera?

Inspiraciju pronalazim svugdje oko sebe, ali kad radim za nekoga i uređujem mu životni prostor onda me inspirira ta osoba. Svatko ima svoje želje i stil koji voli. Volim napraviti ploču inspiracije kako bih sve želje povezala u neku priču i kako bi klijent dobio viziju što mu predlažem. Najviše me inspiriraju putovanja.

Repost @in_dizajn Pozdrav sa snimanja! 🎬🎬 #indizajnfestivalmodernogdoma #indizajnsmirjanommikulec

A post shared by Mirjana Mikulec (@mirjana_mikulec) on

Koji su vam najveći izazovi prilikom uređenja?

Svatko od nas ima drugačije potrebe kada je životni prostor u pitanju, netko želi više prostora za odlaganje, netko želi otvoreni koncept stana. Uloga dizajnera interijera je da u skladu s pravilima arhitekture i dobrog dizajna ispuniti sve zahtjeve klijenta.

Kakav ste tip kad je odlučivanje u pitanju? Reagirate li brzo, možda ponekad ishitreno ili svaki svoj potez pomno promišljate?

Kada vodite studio koji ima 16 zaposlenih, radite svakodnevno na projektima, snimate emisiju i organizirate sajam, potrebno je brzo donositi odluke. Ako oko nečega dvojim, okupim svoj najuži tim i odluka je brzo na stolu. Za sada sve ide kako sam planirala i veselim se svakom novom izazovu. Ženama poduzetnicama nije uvijek lako, jer uz posao imamo i obitelj koja je uvijek na prvom mjestu, u glavi razmišljate o tisuću stvari paralelno, ali zato me svaki uspjeh još više veseli, jer znam koliko sam uložila.

Kako i kada nađete vremena samo za sebe? I kada ga nađete na koji način si ugađate? Što vas veseli?

Vesele me putovanja s obitelji koja me najbolje odmore i nahrane dušu, a kao i svaku ženu, veseli me dobar šoping. U svakodnevicu uvijek volim ubaciti trening koji mi daje fizičku i duhovnu snagu za sve što me očekuje kroz dan, ali i oslobodi stresa koji se nakupi.

Što za vas znači prijateljstvo? Imate li neki svoj 'kružok'  u kojem nalazite istodobno oslonac i potporu kad je teško, ali i društvo za opuštena i vesela ženska druženja?

Vikende suprug i ja volimo provoditi s prijateljima. Uputimo se na izlet u prirodu, na ručak. To je neprocjenjivo vrijeme puno smijeha i pozitivne energije. Naravno, uvijek nađem vremena i za moje cure s kojima volim izaći i opustiti se. Čovjek bez prijatelja je siromašan čovjek.

Uživamo na #tjedandizajna i prekrasnoj klupi #a1format www.adakezic.com

A post shared by Mirjana Mikulec (@mirjana_mikulec) on

Kako se u braku rješavate monotonije?

Kakva monotonija?! Nemamo mi vremena za monotoniju! (smijeh) Nama je svaki dan drugačiji, zbog posla se ponekad ne vidimo danima i onda kad se nađemo imamo si svašta za ispričati. Trudimo se vikendom posvetiti jedan drugome, izaći na piće. Ponekad monotonija i nije loša stvar. Bitan je sklad, povjerenje i mir koji osjećate kad ste s partnerom.

Gdje ćete ove godine ljetovati? Kako izgledaju trenutci vašeg odmora?

Uskoro ćemo na kraći godišnji s obzirom da me čeka puno posla oko sajma, emisije i novih projekata.Idemo na Pag i do Zadra. Volim kraće, ali češće odmore i tada baš guštamo, još kad bih mogla isključiti mobitel, gdje bi mi bio kraj?