SVE SE POSLOŽILO

Mirjana Lučić konačno ima jako puno razloga za slavlje

09.03.2017 u 12:47

Bionic
Reading

Na današnji dan 9. ožujka prije 35 godina u njemačkom Dortmundu rođeno je čudo od djeteta. Iako su joj prije više od dva desetljeća predviđali da će biti vladarica bijelog sporta, prijelomne situacije ispisale su nova poglavlja u životu tenisačice Mirjane Lučić Baroni. U trenutku u kojem je bila najbolja i kada se od nje očekivalo da postane broj jedan, Mirjana je u privatnom životu proživljavala pravu dramu i jednog je dana, usred noći, s majkom te braćom i sestrama, u pratnji naoružanih muškaraca, pobjegla u Ameriku od oca zlostavljača. Danas je napokon sretna - živi u Americi sa suprugom i ponovno se vraća u svjetski vrh, a nakon senzacionalnog rezultata u polufinalu Australian Opena samo joj je nebo granica

Zvali su je čudom od djeteta jer je već u najranijoj životnoj dobi u ruke primila teniski reket. Iz njemačkog Dortmunda, u kojem je rođena upravo na današnji dan, Mirjana Lučić Baroni s obitelji se preselila u Makarsku, a njezine se karijere primio otac Marinko Lučić.

Da je zaista rođena za bijeli sport, govorio je i podatak da je sa samo 15 godina ušla među profesionalce osvojivši prvi WTA turnir, a potom i s Martinom Hingis u paru osvojila Australian Open. I kada se činilo da će postati prva igračica svijeta, poražena je u drugom kolu Wimbledonea 1998. godine od Serene Williams. Rijetki su bili oni koji su znali pravi razlog njezina poraza.

Dok je osvajala turnire, njezina obitelj i ona sama proživljavali su teške trenutke. Tek s odmakom Mirjana je otkrila medijima da joj je nekoliko dana prije početka Wimbledona otac Marinko zaprijetio da će joj ubiti majku. Pomoć joj je tada ponudio Goran Ivanišević te im je, kako je uvijek govorila, spasio živote. Kada su shvatili da je situacija s glavom obitelji Lučić itekako ozbiljna te da prijetnje nisu šala, Mirjanina majka Anđela je pobjegla s petero djece iz hotela u Zagrebu na tajno mjesto izvan grada. Nakon što su dobili politički azil i američke vize, u pratnji šestorice naoružanih muškaraca odletjeli su u New York.

S Martinom Hingis osvojila je Australian Open

'Izgledalo je to kao u filmovima o Jamesu Bondu, osim što se radilo o našim životima', otkrila je u jednom od rijetkih intervjua koji je dala za New York Daily, a jedan od rijetkih njezinih intervjua za hrvatske medije bio je onaj iz 2007. godine za magazin Extru. Tada je izjavila: 'Mislim da bi 98 posto ljudi na mom mjestu vjerojatno završilo na psihijatriji jer kad vas netko petnaest godina sustavno maltretira, to ne može biti normalno. No uspjela sam se nekako izvući, prije svega zahvaljujući majci Anđelki koja je nevjerojatno jaka žena. Ona je mene, moje sestre i braću održala na okupu. Nikada ne bih izdržala sve sama. Sve to napravilo me jakom, čvrstom i stabilnom ženom.'

Život u Americi nije bio bajka - od 2003. do 2007. godine čak je morala zarađivati za život na blagajni jednog teniskog kluba na Floridi, a zbog nedostatka novca trenirao ju je brat.

Godine 2007. u njezinom je životu krenulo napokon nabolje. Upoznala je poduzetnika Danielea Baronija, za kojeg se tri godine kasnije i udala, a onda joj je krenulo i u tenisu. Početak 2017. godine donio joj je i dugo očekivan rezultat - nakon 18 godina plasirala se među osam najboljih tenisačica Australian Opena i sada joj je samo nebo granica.

Supruga Danielea Baronija upoznala je 2007. godine