PRIPREMA I NOVI PROJEKT

Mirela Holy priznala da ju je Marina Matulović Dropulić inspirirala za knjigu

14.03.2017 u 12:19

  • +11

Mirela Holy predstavila svoju knjigu Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Knjiga bivše ministrice zaštite okoliša i šefice ORaH-a Mirele Holy očekivano je izazvala velik interes te je u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Kulturno-informativnom centru privukla impozantan broj uzvanika i prijatelja. Za tportal je otkrila kad je zapravo došla na ideju za pisanje knjige i kakve su reakcije političara na njezin uradak 'Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju'

'Političari su dosta mlako prihvatili knjigu, a više su se uzrujali novinari. Nekoliko razloga je za to. Prvo je to što su pojedini novinari vezani uz neke političare za koje su procijenili da su meta moje kritike. Drugo što sam kritična prema medijima i društvu, a ljudi očito ne vole kad ih se kritizira, a treće što su bijesni na mene jer smatraju da sam se kao bivša političarka usudila zadirati u njihovo područje', kaže Mirela Holy.

Ideja za knjigu nastala je dok je radila u Ministarstvu zaštite i okoliša i nije započela svoju profesionalnu političku karijeru.

'Tadašnja ministrica Marina Matulović Dropulić me blago rečeno nije voljela, a budući da je u to vrijeme bila popularna knjiga i film 'Vrag nosi Pradu', zafrkavala sam se s kolegicom da ću napisati knjigu 'Vražica nosi Pradu, a božica standard konfekciju', ali neću pisati o zlostavljanju u modnoj industriji nego kako se zlostavlja u ministarstvu', rekla je.

Knjigu je, kaže, počela pisati 2013., no kako je tada počela graditi stranku ORaH, nije imala vremena pisati u kontinuitetu. Lani je prekinula s politikom i napisala je do kraja, a proces je trajao sedam mjeseci. Nastavak knjige neće pisati, ali već sprema nešto novo, posve drukčije.

'Rekla sam sve što sam imala za reći da se očistim od politike. Kad mi završe obaveze oko ove knjige, posvetit ću se projektu objave dječje fantasy knjige 'Kraljevstvo Onkraja' koju sam napisala prije nekoliko godina. Na fakultetu imam posla oko vođenja studija, ali i pisanja radova, ali stići ću sve', poručila je.

Na pitanje ima li uopće vremena samo za sebe, kaže da je radoholičarka i da uživa raditi na nekom projektu.

'Svatko bi trebao uživati u onome što radi, to mu treba biti izvor veselja', tvrdi.

Na njezinoj promociji uživali su političari Mirando Mrsić, Romana Jerković, bivši zastupnik SDP-a Draženko Pandek, Ljubo Jurčić, Ivanka Boljkovac, ali i glazbena diva Josipa Lisac koja je bila u društvu dugogodišnje prijateljice, sutkinje u mirovini Đurđe Tedeschi.