sve se svodi na izgled

Minnie Driver: 'Rekli su mi da nisam dovoljno seksi da glumim djevojku Matta Damona u 'Dobrom Willu Huntingu''

08.05.2022 u 15:18

Bionic
Reading

Minnie Driver je desetljećima u Hollywoodu, ali očito se neke stvari jednostavno nisu promijenile kada je u pitanju odabir glumica za projekte jer se to i dalje uglavnom svodi na - izgled. U svojim memoarima glumica je otkrila da je svojedobno producent filma 'Dobri Will Hunting' rekao kako nije dovoljno zgodna da glumi djevojku u koju je zaljubljen Matt Damon

Promovirajući svoje memoare 'Managing Expectations', Minnie Driver otkrila da joj je izvorno rečeno da nije 'dovoljno zgodna' da glumi ljubav Matta Damona u Oscarom nagrađenom filmu 'Dobri Will Hunting' iz 1997.

U tom razdoblju Driver i Damon bili su u ljubavnoj vezi u stvarnom životu, a on joj je priznao kako je jedan od producenta filma kritizirao njezin izgled tijekom castinga.

'Bilo je razorno. Da ti netko kad imaš 26 kaže da nisi seksi, kad si možda tek prebolio svu svoju tinejdžersku tjeskobu i počeo razmišljati, znaš, 'Možda u pravom svjetlu i pravim cipelama i pravoj haljini, možda izgledam OK'', prisjetila se Driver.

Ne krije da je to ponovno rasplamsalo 'nesigurnosti' s kojima se nosila tijekom odrastanja, no podrška koju je dobila od obitelji bila joj je izuzetno važna.

'Nisam bila super lijepa. Ideja da je to bila valuta koju sam tada trebala slijediti i da sam trebala pokušati pronaći načine da se učinim ljepšom. Zahvalna sam Bogu što nisam napravila puno stvari koje sam tada mogla učiniti. Moglo je biti mnogo štetnije nego što je bilo. Imala sam tako divnu obitelj koja je rekla: 'Jebi ga. Prekrasna si na svim ovim razinama. A ako jedna osoba ne misli da si dovoljno lijepa, zajebi to', rekla je Driver.

  • +12
Minnie Driver Izvor: Profimedia / Autor: Steve Cohn / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Još uvijek postoje trenuci kada ljudi misle 'ona je prestara' ili 'ona je previsoka. Uvijek sam razmišljala o tome na što se stvari svode. Postoji ideja da je jedan dio vas 'stvar' koja će blokirati sve te druge aspekte onoga što jeste. To je velika frustracija kad si glumac. Kada producent - muškarac ili žena ili nebinarna osoba - svede glumca do onoga što percipiraju kao seksepilnost, to je zapravo toliko prezirno prema toj osobi', rekla je Driver za The Cut.

Driver je bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi za film 'Dobri Will Hunting', za koji su koscenaristi i zvijezde Matt Damon i Ben Affleck osvojili Oscara za najbolji originalni scenarij, dok je redatelj Gus Van Sant također bio nominiran za zlatni kipić.