LUĐe OD FIKCIJE

Milijardera koji je htio ekranizirati Netflixovu hit seriju '3 Body Problem' ubio njegov zaposlenik

05.04.2024 u 12:32

Bionic
Reading

Serija koja se emitira na Netflixu prati grupu prijatelja koji bivaju umotani u misterij čije podrijetlo seže u Kinu tijekom Kulturne revolucije. Nakon što je objavljena, serija '3 Body Problem' zasjela je na vrh Netflixove liste Top 10 TV emisija i još uvijek drži prvo mjesto, a gledatelji opisuju seriju kao 'remek-djelo'. No, prije nego što je serija stigla do Netflixa, ubijena je osoba koja je pomogla u njenom dolasku na uslugu streaminga

Lin Qi u Kini bio poznat kao 'milenijski milijarder'. 2009. je osnovao tvrtku Yoozoo Games koja je imala prava na sve vrste adaptacija trilogije i njenih nastavaka, uključujući i kinesku verziju televizijske scene koja je premijerno prikazana prošle godine.

Tajkun u svijetu videoigara, počeo je surađivati s Netflixom i kreatorima HBO-ove serije 'Igra prijestolja' Davidom Benioffom i D. B. Weissom kako bi sagu o invaziji izvanzemaljaca doveo do međunarodne publike. No nije doživio premijeru serije '3 Body Problem'. Ubijen je u dobi od 39 godina 2020. godine, a ubio ga je Xu Yao, 43-godišnji bivši izvršni direktor u njegovoj tvrtki Youzu Interactive. Degradiran i frustriranjer je podvrgnut smanjenju plaće zbog loših poslovnih rezultata, pomno je smišljao ubojstvo poslodavca. Vijest je šokirala Kinu.

3 Body Problem - foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Prema pisanju tamošnjih medija, Xu je u improviziranom laboratoriju u predgrađu eksperimentirao s otrovima koje je kupio na dark webu i testirao ih na životinjama. Rečeno je da je bio inspiriran serijom 'Breaking Bad', a nakon testiranja otrova na životinjama navodno ih je dodavao u probiotički napitak koji se posluživao u uredu. Xu je uhapšen 18. prosinca 2020., a otrovao je još četvero kolega, no oni su preživjeli. Jedan od te četvorice bio je muškarac koji je zamijenio Xu Yaoa na poziciji čelnika ogranka kompanije koja je vodila sve poslove vezane za književnu franšizu. Xu je osuđen na smrt 22. ožujka, dan nakon što se američka verzija serije počela prikazivati na Netflixu, a ubojstvo je sud opisao kao 'iznimno odvratno'. Lin Qi je na špici serije naveden kao njezin izvršni producent.

Izvor: Društvene mreže