SVI NOVITETI

Stižu nam odlične serije u travnju: 'Plemeniti gospodin u Moskvi', 'Ripley', 'Apple Never Falls'...

01.04.2024 u 20:49

Bionic
Reading

Streaming servisi pripremili su bogatu listu noviteta za travanj. Serija 'Ripley' i film 'Scoop' najveći su aduti Netflixa, 'Simpatizer' s Robertom Downeyjem Jr.-om stiže na HBO Max dok se SkyShowtime može pohvaliti serijama - ekranizacijama romana 'Plemeniti gospodin u Moskvi' i 'Apple Never Falls'

Ripley, Netflix, 4. travnja

Netflix u novoj seriji donosi dobro poznat lik književnice Patricije Highsmith, a u ulozi šarmantnog prevaranta Toma Ripleyja gledat ćemo Andrewa Scotta. Smještena u 60-e, serija prikazuje Ripleyja kako putuje u Italiju nakon što ga je angažirao bogati tajkun da uvjeri svog odbjeglog sina da se vrati kući i preuzme poziciju u obiteljskom poslu. Oni koji su upoznati s Ripleyjevim znaju da to vodi do složene priče o prijevarama, pa i ubojstvu. Glumačka ekipa uključuje Dakotu Fanning i Johna Malkovicha u sporednim ulogama.

Ripley Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Scoop, Netflix, 5. travnja

Netflixov 'Scoop' temelji se na knjizi 'Scoops: Iza kulisa BBC-jevih najšokantnijih intervjua' bivše producentice Newsnighta Sam McAlister. Rufus Sewell glumi princa Andrewa, a Gillian Anderson novinarku BBC-ja te film otkriva što se događalo iza kulisa šokantnog intervjua u kojem je princ Andrew progovorio o svom odnosu s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom. 'Scoop' nije priča o žrtvama Epsteina niti priča o princu Andrewu', rekao je Sewell, već priča o ženama koje su omogućile intervju, predvođene Sam McAlister, koju glumi Billie Piper.

Scoop Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Tišina, snima se: Mračna strana dječje televizije (Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV), HBO Max, 5. travnja

Tijekom 1990-ih voditelj Dan Schneider donio je smijeh i mentorstvo na dječju televiziju. Međutim iza kulisa su se spisateljice suočile sa seksističkim okruženjem.

Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV Official Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Boat Story, SkyShowtime, 5. travnja

Kad dvoje stranaca u financijskim problemima, Janet (Daisy Haggard – Back to Life, Breeders) i Samuel (Paterson Joseph – Vigil, Noughts &amp, Crosses) naiđu na hrpu kokaina u olupini broda, ne mogu vjerovati svojoj sreći. Ubrzo nakon što se dogovore da ga prodaju i podijele novac, nađu se u problemima s policijom, maskiranim plaćenim ubojicama i gangsterom u elegantnom odijelu poznatom kao Krojač (Tcheky Karyo – Baptiste, The Missing).

Boat Story Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

How To Date Billy Walsh, Prime Video, 5. travnja

Tinejdžeri Amelia (Charithra Chandran) i Archie (Sebastian Croft) najbolji su prijatelji od djetinjstva. Archie je oduvijek bio tu da vodi Amelijine bitke i da se smije njezinim šalama dok je svoju ljubav prema njoj držao u tajnosti. Upravo kad on skupi hrabrosti da izjavi svoje osjećaje, ona se bezglavo zaljubi u Billyja Walsha (Tanner Buchanan), novog američkog studenta na razmjeni. Archie slomljenog srca ulaže velike napore kako bi Ameliju i Billyja držao podalje jedno od drugoga, ali na kraju ih gura bliže jedno drugom i riskira da pritom izgubi najbolju prijateljicu.

How To Date Billy Walsh Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Star Trek: Discovery, 5. sezona, SkyShowtime, 5. travnja

Peta i završna sezona serije 'Star Trek: Discovery' prati priču kapetanice Burnham i posade svemirskog broda U.S.S. Discovery u otkrivanju misterija koji će ih odvesti u epsku avanturu diljem galaksije kako bi pronašli drevnu moć čije se postojanje namjerno skrivalo stoljećima. No i drugi su u lovu… opasni neprijatelji koji očajnički traže nagradu za sebe i neće prezati ni pred čime da je dobiju.

Star Trek: Discovery Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount

Anthracite, Netflix, 10. travnja

Godine 1994. masovno samoubojstvo kulta sa sjedištem u malom selu u Alpama dospjelo je na naslovnice... Trideset godina kasnije ubojstvo žene nakon rituala ove čudne zajednice uništava osjetljivu ravnotežu koju su uspostavili stanovnici. Savršeni žrtveni jarac, Jaro Gatsi, mladi prijestupnik koji je stigao u planine kako bi vratio svoj život na pravi put, ubrzo se nađe optužen za ubojstvo. Odlučan da dokaže nevinost, dobiva neočekivanu pomoć od Ide, ekscentrične štreberice koja traži nestalog oca... Uskoro će shvatiti da njihova upletenost u ovaj slučaj nije slučajnost i da su odgovori koje traže ukorijenjeni u tajnama iz prošlosti...

Anthracite Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Fallout, Prime Video, 11. travnja

Temeljen na jednoj od najboljih serija videoigara svih vremena, 'Fallout' je priča o onima koji imaju i koji nemaju u svijetu u kojem se više nema što imati. Dvjesto godina nakon apokalipse stanovnici luksuznih skloništa prisiljeni su vratiti se u ozračeni pakleni krajolik koji su njihovi preci ostavili za sobom – i šokirani su otkrićem nevjerojatno složenog i vrlo nasilnog svemira koji ih čeka. Ella Purnell je Lucy, optimistična i sa sveameričkim duhom 'sve može'. Njezina miroljubiva i idealistična priroda je na kušnji kada je prisiljena izroniti na površinu da bi spasila oca. Aaron Moten je Maximus, mladi vojnik koji napreduje do čina štitonoše u militarističkoj frakciji zvanoj Bratstvo čelika. Učinit će sve da bi ostvario ciljeve Bratstva te uvede red i zakon u pustoš. Walton Goggins je Ghoul, moralno dvosmisleni lovac na glave koji u sebi nosi 200-godišnju povijest postnuklearnog svijeta. Ove različite strane sudaraju se dok traže artefakt od zagonetnog istraživača koji ima potencijal radikalno promijeniti dinamiku moći u ovom svijetu.

Fallout Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Boja purpura (The Color Purple), HBO Max, 12. travnja

Izvanredno sestrinstvo triju žena koje dijele neraskidivu vezu prikazano je u filmu 'Boja purpura'. Ovo hrabro novo viđenje omiljenog klasika režirao je Blitz Bazawule ('Black Is King', 'The Burial of Kojo'), a producirali su ga Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders i Quincy Jones.

The Color Purple Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Love, Divided, Netflix, 12. travnja

'Love, Divided' novi je španjolski film, remake francuske romantične komedije 'Iza zida' iz 2015., izvornog naziva 'Un peu, beaucoup, aveuglément' s Aitanom u glavnoj ulozi. Ona je mlada pijanistica koja se priprema za audiciju, a on (Fernando Guallar) je izumitelj igara koji se može koncentrirati samo u potpunoj tišini. Odvojeni samo zidom tankim poput papira u spojenim stanovima, mogu li naučiti živjeti u harmoniji? Hoće li romantika procvjetati kroz zid?

Love, Divided Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Simpatizer (The Sympathizer), HBO Max, 15. travnja

Nova HBO-ova serija prati komunističkog špijuna francusko-vijetnamskog podrijetla tijekom posljednjih dana Vijetnamskog rata i njegova progona u SAD. Ovaj špijunski triler snimljen je prema romanu Vieta Thanha Nguyena, koji je 2015. dobio Pulitzerovu nagradu, a prikazuje Roberta Downeyja Jr.-a u više uloga. 'Simpatizer' je špijunski triler i međukulturna satira o borbama polufrancuskog, poluvijetnamskog komunističkog špijuna posljednjih dana Vijetnamskog rata te njegov rezultirajući egzil u Sjedinjenim Državama.

U seriji, osim Roberta Downeyja Jr.-a, glume Scott Ly, Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Tom Dang, Toan Le i Ky Duyen.

The Sympathizer Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

A Gentleman in Moscow (Plemeniti gospodin u Moskvi), SkyShowtime, 18. travnja

U seriji 'Plemeniti gospodin u Moskvi', snimljenoj prema istoimenom romanu Amora Towlesa, Ewan McGregor (Star Wars, Halston, Trainspotting) glumi grofa Alexandera Rostova koji u razdoblju nakon revolucije u Rusiji otkriva da ga njegova prošlost smješta na pogrešnu stranu povijesti. Sovjetski sud ga je poštedio pogubljenja i protjerao u sobu u potkrovlju raskošnog hotela Metropol, pod prijetnjom smrću ako ikad više kroči nogom iz nje. Kako godine prolaze, a neka od najburnijih desetljeća u ruskoj povijesti se odvijaju ispred vrata hotela, Rostovljeve smanjene sposobnosti omogućuju mu ulazak u puno veći svijet emocionalnih otkrića. Dok gradi novi život unutar hotelskih zidova, otkriva pravu vrijednost prijateljstva, obitelji i ljubavi.

A Gentleman in Moscow (Plemeniti gospodin u Moskvi) Izvor: Društvene mreže / Autor: Showtime

Apples Never Fall, SkyShowtime, 18. travnja

Temeljen na bestseleru spisateljice Liane Moriarty, 'Apples Never Fall' bavi se naizgled savršenom obitelji Delaney. Bivši teniski treneri Stan (Sam Neill) i Joy (Annette Bening) prodali su svoju uspješnu tenisku akademiju i spremni su započeti ono što bi trebale biti zlatne godine njihovih života. Dok se vesele provođenju vremena s četvero odrasle djece (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles), sve se mijenja kada ranjena mlada žena pokuca na njihova vrata, donoseći uzbuđenje koje im je nedostajalo. No kada Joy iznenada nestane, njezina su djeca prisiljena preispitati 'savršeni' brak svojih roditelja dok njihove najmračnije obiteljske tajne počinju izlaziti na površinu.

Apples Never Fall Izvor: Društvene mreže / Autor: Peacock

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver, Netflix, 19. travnja

'Rebel Moon - Drugi dio: Scargiver' nastavlja epsku sagu o Kori i preživjelim ratnicima dok se pripremaju žrtvovati sve, boreći se uz hrabre ljude Veldta, kako bi obranili nekoć mirno selo, novootkrivenu domovinu za one koji su izgubili svoju u borbi protiv Majke Svijeta. Uoči bitke, ratnici se moraju suočiti s istinama iz prošlosti, otkrivajući svaki od njih zašto se bore. Dok se sva sila Kraljevstva obrušava na rastuću pobunu, kuje se neraskidiva veza, pojavljuju se heroji i stvaraju legende.

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dead Boy Detectives, Netflix, 25. travnja

Proganja li vas dosadni duh? Je li vam demon ukrao ključna sjećanja? Možda biste htjeli nazvati Dead Boy detektive. Edwin Payne (George Rexstrew) i Charles Rowland (Jayden Revri) su 'mozgovi' i 'mišići' agencije Dead Boy Detectives. Tinejdžeri rođeni u razmaku od nekoliko desetljeća, koji se nalaze tek u smrti, Edwin i Charles najbolji su prijatelji i duhovi... koji rješavaju misterije. Učinit će sve da bi ostali zajedno - uključujući bijeg od zlih vještica, pakla i same smrti. Uz pomoć vidovnjakinje po imenu Crystal (Kassius Nelson) i njezinog prijatelja Nika (Yuyu Kitamura), u stanju su razriješiti neke od najmistificiranijih paranormalnih slučajeva u svijetu smrtnika.

Dead Boy Detectives Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Tu smo, 4. sezona (We're Here), HBO Max, 27. travnja

Nakon triju sezona Emmyjem nagrađivane serije, Bob the Drag Queen, Eureka O'Hara i Shangela predali su baklju – ili krunu – Sashi Velour, Priyanki, Jaidi Essence Hall i Latrice Royale u četvrtoj sezoni. Pružajući dublji pogled na lokalne političke sustave i sudionike, anti-LGBTQ+ zakonodavstvo i opoziciju te njihov učinak na LGBTQ+ zajednicu, nove kraljice nastavljaju širiti ljubav i povezanost u malim gradovima Amerike kroz umjetnost draga. Tijekom šest epizoda, kraljice regrutiraju raznoliku skupinu stanovnika iz gradova u Tennesseeju i Oklahomi kao svoje 'drag kćeri'. Pomažu im prevladati borbe i nesigurnosti da bi izrazili svoje istinsko ja pred obitelji, prijateljima i zajednicama toplim i dojmljivim izvedbama koje slave ljubav, individualnost i samoprihvaćanje.