PRIJE 31 GODINU

Mile Kekin prisjetio se prvog koncerta Hladnog piva koji je održan na današnji dan

21.05.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Trideset godina kontinuiranog opstanka nije malo ni za jedan bend, a pogotovo na našim prostorima. S time može pohvaliti jedan od naših najpopularnijih bendova, Hladno pivo. Na današnji dan, 21. svibnja imali su svoj prvi nastup, a frontman grupe, Mile Kekin prijestio se za tportal kako je to izgledalo

U vrijeme kasnih osamdesetih, kako su ranije izjavili članovi grupe Hladno pivo, furali su se na popularne bendove YU-rock scene, Azru, KUD Idijote, Riblju Čorbu, Zabranjeno pušenje. Svoj koncertni debi imali su u Kumrovcu 1988. godine u sklopu izviđačkog natjecanja i tada su teško mogli pretpostaviti da će postati jedno od najvećih imena punk rocka na domaćoj sceni.

'Kao i danas i taj je dan pada kiša. Slagali smo binu u izvođačkom kampu no zbog vremena smo ipak morali potražiti alternativno mjestašce. Naposlijetku smo našli neku veliku sobu ali nitko nije imao ključ od nje. Ulazili smo kroz prozor, a kasnije je i publika morala ući na taj način. Bilo je krcato. Na našem prvom koncertu bila je šarolika publika, čak se u nekom trenutku dogodilo i fizički obračun klinaca, a svirali smo sve što smo znali od Ramonesa do Psihomodo Popa', prisjetio se Mile Kekin.

Prošle godine Hladno pivo je održalo dva velika koncerta u Domu sportova te su tako službeno proslavili obljetnicu.

View this post on Instagram

#prvikoncert #21051988 #savezizvidacasrhrvatske #kumrovec

A post shared by Hladno Pivo (@hladno_pivo1987) on

Legendarni fronman trenutno promovira svoj novi samostalni album 'Kuća bez krova', a u četvrtak 30. svibnja će s pratećim bendom, sačinjenom od vrsnih glazbenika zasvirati u dvorištu The Garden Breweryja. Pridružit će im se Tomo Šunjić koji će otvoriti večer s DJ setom.

View this post on Instagram

#tonskaprobagotova #kulturaljka2017 #sibenik #hangar

A post shared by Hladno Pivo (@hladno_pivo1987) on

  • +5
Mile Kekin Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić