IMAJU ISTI CILJ

Michelle Obama, Amal Clooney i Melinda Gates u zajedničkoj borbi protiv dječjih brakova

21.11.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Isti stavovi, barem kada je riječ o djeci, ponukali su Michelle Obamu, Amal Clooney i Melindu French Gates da pokrenu zajedničku akciju u kojoj riječ vode organizacije iza kojih ove snažne žene stoje - Girl Opportunity Alliance, Gates Foundation i Clooney Foundation for Justice, zbog čega su se njih tri uputile u Malavi

Malavi je država u južnoj Africi, koja nema izlaz na more, a graniči s Tanzanijom, Zambijom i Mozambikom. Upravo ta zemlja bila je konačno odredište Melinde French Gates, Amal Clooney i Michelle Obame, koje su tamo otputovale kako bi tamo započele svoju inicijativu, usmjerenu na okončanje dječjih brakova i podršku ženama i djevojčicama u njihovoj potrazi za obrazovanjem.

Radeći na licu mjesta s lokalnim vođama i kreatorima promjenama, odlučile su saslušati priče svih tih djevojaka i žena i pomoći im u traženju načina kako bi prevladale prepreke i ostvarile svoje snove. Među ostalima, susrele su se i s mladim ženama koje se nalaze u programu AGEAfrica, koji djevojkama omogućuje stipendije za njihovo školovanje, kao i mentorstvo.

O svemu su se putem društvenih mreža oglasile bivša američka prva dama Michelle Obama, kao i bivša supruga Billa Gatesa, Melinda French Gates, dok se Amal Clooney oglasila preko službene stranice svoje organizacije Clooney Foundation for Justice.

Kako je rekla sama Michelle Obama, one će se kroz svoje organizacije pobrinuti da te djevojčice završe školu, što je zapravo jedan od učinkovitih borbi protiv dječjih brakova, ali i način da ih se osnaži kako bi ostvarile svoj puni potencijal.

IZGLEDAJU TAKO DOBRO

Amal i George Clooney zaljubljeni kao prvog dana: Ni fotografi se nisu mogli zasititi glamuroznog holivudskog para

Pogledaj galeriju