DOLAZI DO PROMJENA

Mia Dimšić premijerno otpjevala pjesmu za Eurosong na hrvatskom jeziku. Kako vama zvuči?

19.03.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, tijekom dodjele Večernjakovih ruža naša predstavnica za Eurosong premijerno je publici otpjevala pjesmu Guilty Pleasure na hrvatskom jeziku. Osim toga, njezin tim otkrio je da će u Torinu tijekom službenog nastupa na Eurosongu doći do značajnijih promjena

Pjevačica Mia Dimšić na ovogodišnjoj je Dori odnijela pobjedu zahvaljujući svom nastupu s pjesmom ‘Guilty Pleasure’, s kojom će nas u svibnju predstavljati u Torinu na 66. po redu Eurosongu.

Svi koji su pratili Doru u Opatiji sjećaju se Mije u crnom odijelu, koji je za nju osmislio domaći dizajnerski duo Elfs. Crni stajlinzi bili su zaštitni znak i ostatka njezina tima na sceni, a pjesmu je Mija otpjevala na engleskom jeziku.

Otkrila je nakon pobjede da će u Torinu svoju pjesmu pjevati na engleskom jeziku, ali u međuvremenu je snimila i hrvatsku verziju iste te je sinoć premijerno predstavila domaćoj publici. Krasna prilika za to pružila joj se pozivom na dodjelu Večernjakovih ruža u HNK.

Mia Dimšić u HNK Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nije brzo trebalo da se hrvatska verzija pjesme pojavi na YouTube kanalu, a fanovi su komentirali da im se tako više sviđa te dali sugestiju da barem dio skladbe izvede na materinskom jeziku pred europskom publikom.

Iako je i ovdje nastupila u crnom stajlingu, iz njezina tima za Jutarnji list stiže vijest da na proljeće pripremaju nešto veseliju scenografiju i koreografiju s kojom će nas na koncu predstaviti u Italiji.

  • +3
Mia Dimšić Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

‘Dogovorili smo se da promijenimo cijeli koncept nastupa. Mia se na eurovizijskoj pozornici neće pojaviti u crnom, a koreografija će pratiti poruku pjesme, odnosno san naše predstavnice ‘, otkrio je Tomislav Štengl, urednik na HTV-u i šef naše eurovizijske delegacije.

Mia Dimšić na Dori 2022. Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT