O MENTALNOM ZDRAVLJU

Meghan Markle u svom domu ugostila tinejdžere pa im otvoreno priznala: 'Bila sam osoba koju su najviše mrzili u prošloj godini'

11.10.2020 u 08:59

Bionic
Reading

U sklopu održavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, što je u fokusu humanitarnog rada princa Harryja i Meghan Markle, par je u svom kalifornijskom dom ugostio srednjoškolce. Meghan je pred mladim gostima otvorila dušu

Prvo su u subotu snimljeni u večernjem izlasku u centru Los Angelesa, kada su navodno izašli na večeru s holivudskim parom Davidom Fosterom i trudnom Katherine McPhee. Dobro raspoloženi kraljevski supružnici viđeni su u ležernom izdanju te je svima i bilo jasno da im život u Kaliforniji itekako godi.

Meghan je i ovoga puta izgledala vrlo chic noseći šire traperice i narančaste sandale s otvorenom petom, a sve je zaokružila klasičnim jesenskim komadom- balonerom.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Samo dan nakon, princ i Meghan u svom su domu imali važne goste te su na sebi svojstven način obilježili Dan mentalnog zdravlja. U dnevnom boravku nove vile u Santa Barbari, Meghan i Harry pripremili su medijsku opremu i sofe za srednjoškolce koji su se odazvali njihovu pozivu za snimanje novog podcasta.

Uzbuđeni gosti, dva dječaka i jedna djevojka, svi redom tinejdžeri, udobno su se smjestili u jednu fotelju dok su nasuprot njima sjedili poznati supružnici, kojima je tema mentalnog zdravlja jedna od fokusa otkada se bave humanitarnim radom.

I ovoga puta supružnici su bili ležerno odjeveni. Elegantna i strogo formirana izdanja iz palače, zamijenili su udobnim trapericama, tenisicama, polo majicama, a Meghan se također ogrnula prugastom vestom. Prilikom cijelog druženja svi su nosili zaštitne maske i ponašali se odgovorno.

U razgovoru s tinejdžerima, Meghan je otvoreno započela temu trolanja, govora mržnje i virtualnog nasilja na društvenim mrežama. Problemi su to suvremenog doba, s kojima se susreće i sama bivša glumica.

'Rečeno mi je da sam prema statistikama bila osoba koju su najviše mrzili u prošloj godini. Zato ću o ovom problemu pričati iz vlastitog iskustva', kazala je 39-godišnja Meghan pa dodala: 'Sada sam osam mjeseci kod kuće, manje sam dostupna u javnosti, posvetila sam se bebi i koristim rodiljni dopust. Sada je puno lakše, ono je bilo neizdrživo'.

Tada je svojim gostima pokušala objasniti da nije važno u kojim se godinama nalaze, da je internetsko trolanje nešto što pogađa svakoga.

'To je toliko snažno da se ne stigneš ni snaći u tom trenutku. Nije bitno imaš li 15 ili 25 ili više, kada ljudi govore laži o tebi to stvara nepopravljiv učinak na tvoje mentalno zdravlje.'

Srednjoškolcima koji su pažljivo slušali ovu temu, princ Harry je kazao da ih ova tema jako pogađa ali da pokušavaju činiti sve da se stvari promjene na bolje. Osim toga nadodao je da je proteklih nekoliko mjeseci nešto lakše, jer se cijeli svijet promijenio zbog koronavirusa i karantena.

'Imao sam priliku razgovarati s nekim ljudima iz Britanije, kojima zaista nije lako. Sve to osvijestilo me da postanem još zahvalniji na svemu što imam. Zahvalan sam što moj sin ima priliku u takvim situacijama izaći u naš vrt i boraviti na otvorenom. Mnogo je onih koji žive u skučenim i malim prostorima i nemaju takve mogućnosti.'