NIJE JOJ LAKO

Meghan Markle teško se privikava na brojna kraljevska pravila i zabrane

22.07.2018 u 18:48

Bionic
Reading

Prije no što je postala vojvotkinja, Meghan Markle bavila se profesionalnom glumom i živjela daleko od britanske tradicije s kojom se danas susreće. Upravo zbog toga supruga princa Harryja sada teško savladava neka pravila

Pripadnici kraljevskih obitelji žive jednim sasvim drugačijim životom od onoga na kakav su navikli 'obični' ljudi. Okruženi su stoljetnom tradicijom i pravilima koja datiraju iz davne povijesti te se prenose s generacije na generaciju. Iako se s vremenom neka zastarjela mijenjaju, pravila britanske kraljevske obitelji u principu su ostala ista, a neke stavke je kasnije formulirala i sama kraljica Elizabeta II.

Za jednu Amerikanku odraslu daleko od takvog svijeta i slobodnijih stavova dolazak u svijet monarhije bio je velik šok. Zato danas, skoro devet mjeseci nakon kraljevskih zaruka princa Harryja i Meghan Markle svjedočimo mnogim greškama koje mlada vojvotkinja konstantno radi unatoč upozorenjima.

  • +19
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Vojvotkinja od Sussexa dobila je čak i osobnu asistenticu koja je uči kraljevskim pravilima ponašanja, a dodijeljena je od strane same kraljice. Ipak, izgleda kako su joj neka pravila nejasna.

Meghan nikako ne može shvatiti zašto bi se ženske članice obitelji trebale odijevati u haljine i suknje, a izbjegavati hlače.

'Ona često ispituje Harryja zašto stvari moraju funkcionirati baš na takav način. Ne može se poistovjetiti s cijelom tom situacijom. Mislim da joj je jako teško, a povremeno i frustrirajuće, ali ovo je njezin novi život koji je svjesno odabrala i treba se nositi s time', priča za strane medije izvor blizak 36-godišnjoj Meghan.

  • +2
Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Suprugu britanskog princa Harryja u nekoliko smo navrata nakon vjenčanja mogli vidjeti u hlačama. Koliko god one elegantne bile, zna se da kraljica preferira na ženskim članicama vidjeti haljine. Meghan je hlače odjenula tijekom dvodnevnog posjeta Irskoj sa svojim princom, a potom se u bijelim hlačama pojavila i na Wimbledonu u pratnji šogorice Kate Middleton. Nešto iskusnija Kate ipak je tada nosila haljinu.

  • +16
Meghan Markle i Kate Middleton na ženskom finalu Wimbledona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim toga velika se greška u ponašanju Meghan potkrala i kada je javno izrazila svoj stav o određenoj političkoj ili društvenoj temi. Naime članovima kraljevske obitelji zabranjeno je izražavati svoja mišljenja te bi uvijek trebali ostati nepristrani. Meghan je pak jasno dala do znanja što misli o legalizaciji abortusa u Irskoj, a otkrila ju je Catherine Noone , senatorica iz Dublina. Ona je na svom Twitter profilu podijelila o čemu je razgovarala s vojvotkinjom, a jedna od tema tada su bili i rezultati referenduma o legalizaciji.

  • +8
Meghan Markle u crnom odijelu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'To je samo još jedan od primjera njezine naivnosti. Članovi kraljevske obitelji unutar palače razgovaraju o svemu otvoreno, ali svi znaju pravila kojih se drže izvan monarhije. Nažalost Meghan na teži način uči da ne smije vjerovati nikome osim uskom krugu ljudi kojima je okružena', zaključuje isti izvor.

Na srećom uz sebe ima brižnog i dobro supruga koji joj od početka pomaže da se što lakše uklopi u njegovu obitelj.