ŠTO JOJ TO TREBA

Meghan Markle nepromišljenim izjavama ponovno izaziva sukob s kraljevskom obitelji

14.10.2020 u 10:24

Bionic
Reading

Iako je prošlo deset mjeseci otkako je napustila kraljevsku obitelj, Meghan Markle očito i dalje ima gorak okus tog iskustva u ustima. Njezine nove izjave mogle bi uvrijediti kraljicu i ostatak Harryjeve bliske obitelji

Meghan Markle odazvala se pozivu na Most Powerful Women Next Gen virtualnoj konferenciji za koju su svi sudionici morali izdvojiti čak 1750 dolara ukoliko žele pristupiti. U svom govoru od samo 15 minuta Meghan je uspjela izreći neke kontradiktorne izjave, ali i uvrijediti obitelj svog supruga princa Harryja.

Naime, kako je tema cijele konferencije zapravo bila virtualni svijet i društvene mreže te njihov utjecaj, Meghan je povukla dramatičnu paralelu ovisnika o drogama i onih o društvenim mrežama.

‘Postoji tek mali niz situacija u kojima osobu možete nazvati user (korisnik). Tako se nazivaju ovisnici o drogi, ali i oni koji su na društvenim mrežama’, rekla je 39-godišnjakinja, a samim time mnogima postavila upitnike iznad glave.

Sama Meghan bila je vrlo aktivna na društvenim mrežama prije nego je upoznala britanskog princa. Vodila je svoj lifestyle blog te Instagram koristila kao dnevnik događanja iz svog života. Na svemu tome čak je i zarađivala, a pratilo ju je 1,9 milijuna ljudi iz cijeloga svijeta. Sada tvrdi, da se virtualne zajednice odrekla zbog zdravlja, a da je u to vrijeme to bila tek zabava i razonoda.

Objasnila je da vrijeme provedeno online smatra vrlo štetnim za ljudsko mentalno zdravlje te dodala da je za neke posebno zabrinuta. Obranila se da samostalno profile na društvenim mrežama ne koristi već dugo vremena, te kazala da službeni Instagram profil vodi specijalni tim ljudi.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U tom trenutku svoju je rodbinu, odnosno obitelj princa Harryja nazvala tek ‘institucijom’, što je po mnogima bio nepromišljen potez.

Britansku kraljicu Elizabetu II, ujedno baku svog supruga te parabaku svog sina Archieja time je izravno uvrijedila. Odlaskom u Kaliforniju Meghan kao da je zaboravila da su kraljica, princ Charles i princ William jedina i najbliža obitelj njezina voljenog supruga princa Harryja.

'Tijekom našeg boravka u Velikoj Britaniji imali smo sukladno instituciji svoj službeni Insatagram profil, ali o tome se brinuo čitav niz stručnjaka, a ne mi. Moja osobna odluka bila je zatvoriti sve osobne profile na društvenim mrežama', rekla je vrlo suzdržano i hladno.

Uz to, u govoru se ponovno dotakla svog jednogodišnjeg sina Archieja i kazala da sve što radi, radi za njegovo bolje sutra.

'Nadam se da ćemo svojoj djeci ostaviti bolji svijet iza nas. Kao majka osjeća bih se prazno i nepotpuno ako bi samo uživala u odrastanju svog sina, a ne učinila nešto za zajednicu i konačno njegovu budućnost koja ga čeka'.