SEBE SPOMENULA 54 PUTA

Meghan Markle na udaru kritika: Trebala je održati inspirativni govor za mlade, a pretvorila ga je u samopromociju

06.09.2022 u 09:43

Bionic
Reading

Meghan Markle i princ Harry stigli su u Veliku Britaniju te u Manchesteru održali prvi od svojih dogovorenih sastanaka. Na samitu One Young World, organiziranom za mlade iz cijeloga svijeta, Meghan je održala govor koji su britanski mediji odmah sasjekli, a najviše joj predbacuju to što je u sedam minuta spomenula sebe čak 54 puta

Stigavši u Manchester, vojvode od Sussexa izazvali su razne reakcije. Dok su neki prosvjedovali zbog njihova lažnog predstavljanja, drugi su ih im pripremili toplu dobrodošlicu. U Bridgewater Hallu održano je okupljanje organizacije One Young World, koju su pod svoju skrb uzeli Meghan Markle i princ Harry dok su još obavljali službene kraljevske dužnosti, a odlučili su brinuti se o njoj i nakon odlaska iz palače.

Međutim čini se da se nije puno toga napravilo u posljednje dvije godine, a sada je Meghan Markle svojim govorom, koji je trebao biti inspiracija okupljenoj mladeži, razočarala mnoge.

Stručnjaci koji su analizirali njezin javni nastup zaključili su da govor nije imao nikakvu poantu.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

U njemu je Markle uglavnom govorila o sebi, spomenuvši se čak 54 puta u samo sedam minuta, koliko je bila na govorničkom postolju.

Pred ukupno 2000 mladih Meghan je imala zadatak govoriti o rodnoj ravnopravnosti, za koju se godinama žustro zalaže. No uz tek jedan kratki primjer o zadanoj temi, Meghan je zapravo govorila o svom životu, tepala suprugu Harryju, koji ju je pratio iz publike, emotivno prepričavala koliko joj se sve preokrenulo nakon što je postala majka, a na samom početku kazala je da joj je drago što je ponovno u Velikoj Britaniji.

'Mislim da ni sama ne zna o čemu je govorila. Cijeli govor bio je samo ja, ja, ja, pa opet ja', 'Ne mogu ni zamisliti 2000 mladih iz publike koji je slušaju, a ne razumiju ni riječ niti znaju o čemu ona govori', 'Izuzetno loš govor, bez konteksta, poruke, vizije i primjera. Govor je bio zapravo samo o njoj. Iskoristila je priliku da priča o sebi i svojim prošlim akcijama u organizaciji, ali zapravo nismo čuli ništa suvislo niti je nadahnula mlade kako iskoristiti svoj potencijal', samo su neki od brojnih komentara stručnjaka za javne nastupe nakon ovog govora.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube