Festival 'U zagrljaju glazbe, kamena i mora'

Massimo: Veselim se što ćemo se pozdraviti s ljetom u divnom Vrsaru

13.09.2021 u 16:06

Bionic
Reading

Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" u kamenolomu Montraker - od 23. do 26. rujna

Četiri glazbene regionalne ikone - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo spremaju se za spektakl u Vrsaru. Naime novi festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" održat će se od 23. do 26. rujna u jedinstvenom kamenolomu "Montraker".

Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo koji natupa 26. rujna. Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.

"Uvijek tvrdim da se pjesme potvrđuju na terenu. To nam je prošle godine, nažalost, bilo nemoguće, pa me iznimno veseli svaka prilika da uživo otpjevam nove singlove" - rekao je Massimo uoči nastupa u Vrsaru. Omiljeni domaći glazbenik i njegov bend pripremili su publici presjek njegova stvaralštva, od hitova s početka karijere do pjesama koje trenutačno osvajaju sve top ljestvice.

Massimo je u proteklih godinu dana osvojio sve eminentne nagrade - od Porina za hit godine, do brojnih drugih glazbenih priznanja zato ne čudi da se za njegove live nastupe traži ulaznica više.

"Imao sam sreću da sam ovo ljeto dosta svirao i posebno me veseli činjenica da ćemo se s ljetom pozdraviti na ovako jedinstvenoj lokaciji - kamenolomu Montraker u predivnom Vrsaru." - kaže Massimo kojemu laska da se na prvom izdanju festivala našao među najboljim glazbenicima u regiji.

"Zaista se skupilo impozantno društvo na ovom festivalu i s nestrpljenjem čekam dolazak na ovu zanimljivu lokaciju" - otkrio nam je Massimo. Iako njegove pjesme "Mali krug velikih ljudi" i posljednja "Putujemo i kad stojimo" ne silaze s vrha regionalnih top ljestvica Massimo već ima u planu neke nove projekte.

"Uvijek se radi na novoj glazbi, tako da ćemo hladnije mjesece iskoristiti za snimanja. A u planu imam i jedan sasvim drugačiji projekt, ali o njemu ću više reći kada za to dođe vrijeme" - tajanstven je Massimo.

Pjesma “Mali krug velikih ljudi” postala je svojevrsna himna ovog pandemijskog vremena, a Massimo kaže da je čim ju je čuo znao da se radi o velikoj pjesmi.

“Kada mi je Ivan Dečak samo rekao ime pjesme bilo je jasno da se radi o nečem drukčijem. Kada sam ju snimao sa dvojcem Pavle Miholjević i Jura Ferina osjetio sam da radimo na nečem velikom. Još mjesecima prije imao sam u glavi to zviždanje s početka pjesme i sve se poklopilo. I zaista, pjesma je poput himne, pa i za mene.“ – kaže Massimo.

Na upit kojom će pjesmom otvoriti, a kojom zatvoriti koncert, te ima li neke pjesme već predodređene za tu 'poziciju' Massimo odgovara:

„Volim reći da svaka pjesma na koncertu ima svoje mjesto. Dobro promislim o set listi i iskreno puno trošim vremena na to. Neke pjesme stvorene su za otvaranje koncerta, neke za zatvaranje, a nekada u meni se probudi neki nemir i koncer završim nekom sasvim neočekivanom pjesmom. Onda se uvijek javi jedna količina slušatelja koja zna da je dosta često završetak koncerta pjesma Krug u žitu. I kada ju ne izvedem moram priznati da i meni nedostaje.“

A kada ne snima ili ne nastupa, čime Massimo krati vrijeme?

„Puno čitam, knjige, novine, portale. Volim gledati i dokumentarne filmove. Obožavam povijest. Volim i politiku, ali moja supruga kaže da je ipak bolje da čitam o povijesti ili gledam dokumentarne filmove o znanosti.“