GLAS O KOJEM SVI GOVORE

Martin je opet prvi: Je li Hrvatska već odabrala pobjednika 'The Voicea'?

22.01.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Posljednja izvedba kandidata showa 'The Voice Hrvatska' posve je osvojila javnost, što pokazuju i brojke. 18-godišnji Martin Kosovec ponovno je na samom vrhu liste najslušanijih videa s YouTubea, a mnogi mu predviđaju i pobjedu

Još otkako se pojavio na blind audicijama i otpjevao pjesmu Franka Sinatre 'My Way', mnogi su pomislili da će baš Martin Kosovec biti pobjednik ovogodišnje sezone 'The Voice Hrvatska'. Iako se Vanna tada zapitala kako je moguće da 18-godišnjak pjeva pjesmu kao da je već štošta proživio, čini se da Martin svojim glasom sposoban za pravi vremeplov.

Samo dan i pol nakon što se plasirao u finale glazbenog showa, Martin se ponovno našao na prvom mjestu u 'Trending' tablici na YouTubeu. Njegovu je izvedbu pjesme 'Unchained Melody', koju inače izvode The Righteous Brothers, pogledalo već više od 185.000 gledatelja, što postavlja pitanje je li upečatljivi Martin već pobijedio u showu.

Vjeran stilu koji datira iz prošlog stoljeća i glazbenom izričaju kojim je nekoć osvajao Frank Sinatra, Martin je u subotu posve oduševio publiku.

Martin - 'Unchained Melody' Izvor: Društvene mreže / Autor: The Voice Hrvatska/ YouTube

'Ovaj glas apsolutno vodi na raznorazna mjesta i to nije samo moja konstatacija, to sad već zna cijela nacija', rekla je nakon njegovog subotnjeg nastupa mentorica Vanna, a koja ga je u jednoj od prethodnih emisija preuzela iz Dininog tima.

Martin je iz showa izbacio čak i Sergeja Božića, također kandidata kojem su mnogi predviđali finale, no Sergej i Martin su i dalje u prijateljskim odnosima. 18-godišnjak je u najavnom videu objasnio da sebe i Sergeja smatra odvojenim umjetnicima, ali i prijateljima, uz naglasak da na kolegu iz tima ne gleda kao na konkurenciju.

18-godišnjak je dobio brojne pohvale te se samo nižu ispod snimke njegovog nastupa.

'Ovo se rađa jednom u 100 godina, on je nada današnje glazbe i današnje mladeži. Apsolutno najposebniji kandidat svih emisija ikad u Hrvatskoj, a i šire', napisala je jedna obožavateljica, dok se druga složila uz lijepe riječi: 'Čovječe, Martina treba vremeplovom vratiti od 80-ih unatrag, u 60-e, u 70-e, nebitno, sve to okvirno rastura, besprijekorno - 18 godina ima, svaka čast, zažmiriš i odvede te u neka stara vremena'.

Tako se Martin istaknuo kao favorit mnogih, ali i Martine Tomčić, koja je za njega glasala čak 23 puta, ali i nekih kandidata koji su se natjecali prošlih sezona. Još u vrijeme adventa povjerenje mu je ukazao Josip Palameta pozvavši ga da gostuje na 'Sinatrovu' u zagrebačkom Johann Francku, gdje je okupljene razveselio pjesmom 'My Way', kojom je započelo njegovo putovanje u 'The Voiceu'.

  • +10
Polufinale 'The Voicea' Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro / HRT