ISKRENA DALMATINKA

Marijana Batinić: 'Nepca mi žude za obiljem hrane, ali na sreću znam na vrijeme stisnuti kočnicu'

08.11.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Dugi niz godina 38-godišnja Splićanka osvaja gledatelje svojim šarmom i simpatičnošću. Marijana Batinić je zaštitno lice RTL-a i voditeljica showova 'Ljubav je na selu' i 'Život na vagi', čiju četvrtu sezonu gledatelji upravo mogu pratiti. Poput kandidata i sama se Marijana Batinić ranije borila s s viškom kilograma

Rad na popularnim RTL-ovim showovima, Marijani Batinić je donio brojna poznanstva.

'Čujem se s gotovo svim kandidatima koji su dulje vrijeme boravili u 'Životu na vagi', s nekima i svakodnevno. Većina je kandidata iz prijašnjih sezona u formi, a i vole mi se pohvaliti novim uspjesima. Maratoni, polumaratoni, vježbanje, zdrava prehrana... time se danas mnogi od njih uspješno bave i pomažu drugima s istim problemom', izjavila je u razgovoru za Večernji list.

Voditeljica je već ranije izjavila kako je i sama imala problema s viškom kilograma. 'Ma bila sam bucka, desetak kilograma viška, nisam zbog toga trpjela neugodnosti od svojih vršnjaka, ali nisam se dobro osjećala u svojoj koži, a i stalno sam govorila da sam na dijeti, dok mi je zapravo hladnjak bio najbolji prijatelj', rekla je.

Uvijek je kampanjac, kaže, kad je trening u pitanju, ali zato ne preskače obroke. 'Veliki sam gurman i nepca mi žude za obiljem hrane, ali na sreću znam na vrijeme stisnuti kočnicu', otkrila je Marijana. Pričala je i o zdravo prehrani u svopjoj obitelji.

'Ena odrasta na mediteranskoj kuhinji. Doma kuhamo sve što je kuhala i moja mama. Blitva joj je prvo jelo, brokula drugo koje je kušala i upravo su joj blitva i brokula, uz škampe na buzaru, najdraža spiza. Rajčicu jede kao jabuku, a riba nam je često na meniju', pohvalila se ponosna mama.

Više od 20 godina je na televiziji i nikad, kaže, nije imala nemoralnih ponuda.

'Što ne znači da ih nije bilo oko nas. Vješto sam izbjegavala naći se u situaciji da mi netko pristupi sa skrivenim namjerama, a i sve sam radila s Petrom Nižetić u tandemu. Ako sam i imala sumnjivih poziva na kavu ili večeru, Petra bi uvijek išla sa mnom i obrnuto, tako da nekih neugodnosti nisam imala', izjavila je Marijana. S Petrom Nižetić se stalno čuje preko društvenih mreža, a u Zagrebu joj ne odgovara klima.

'Sive, hladne zime znale su mi biti tjeskobne, a zagrebačko sunce zimi baš i ne grije. Dugo mi je trebalo da shvatim da to što je vani sunce ne znači da se ja mogu šetati u jakni. Ono što mi više nedostaje od sunca, mora i materine spize je fjaka. To uzvišeno stanje uma pri težnji ni za čime. Fjaku u Zagrebu nikad nisam doživjela', ističe.

Ispričala je i da joj ponekad treba nekoliko dana da se oporavi od snimanja 'Života na vagi', a i ponešto o svojim putovanjima. 

'Prošla sam gotovo cijelu, uzduž i poprijeko, i Italija me svaki put iznova oduševi, a na povratku kući već planiram novo putovanje na Apeninski poluotok. U Italiji sam najopuštenija, “požuri polako” i “dolce vita” filozofija života me resetira, vrati na početne bezbrižne postavke. Nakon tri dana progovorim njihov jezik i uživam u tom “pjevanju”. Jedemo kao lokalci, živimo kao lokalci, mediteranski temperament koji često zatomim pustim na slobodu. Italija mi godi i osjećam se kao svoja na svome, postoji neka tajna veza između mene i ove zemlje umjetnosti, gastronomije i ljubavi. Bella Italia čarobna je destinacija u koju skoknem kad god mogu', priznala je.