snimao se za potrebe live albuma

Luka Nižetić u Tvornici kulture priredio spektakularni koncert za pamćenje

02.11.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Spektakularnim koncertom Luka Nižetić je u zagrebačkoj Tvornici kulture obilježio 20 godina karijere i publici predstavio svoj šesti studijski album 'Ludilo brale'. Bila je to večer ispunjena ljubavlju, emocijama i čarolijom

Svi su se složili u jednom da je splitski glazbenik ispunio svoje obećanje priredivši dugo najavljeni glazbeno – scenski show, te da se radi o umjetniku koji zrači neopisivom pozitivom i jedinstvenom energijom rijetko viđenoj na domaćoj sceni, stoji u priopćenju.

Izlaskom na pozornicu Luka je poručio 'Mi smo tu da vas zabavimo večeras', te je zajedno sa svojim bendom, gostujućim instrumentalistima udaraljkašem, trubačem, harmonikašem, gudačima i pratećim vokalima uspio publici tijekom puna dva sata koncertnog nastupa isporučiti enormnu količinu energije.

Koncert je otvorio naslovnom pjesmom novog albuma 'Ludilo brale' dok ga je publika dočekala velikim pljeskom, a kroz večer ga počastila i skandiranjem kao i popratnim ovacijama. Zaredale su se brojne Lukine uspješnice nastale proteklih 20 godina, a vidno raspoloženi fanovi plesali su od samog početka istovremeno ga prativši uglas tijekom većine izvedbi. 'Ljubav je mukte', 'Radim što želim', 'Brutalero', 'Zagrli život', 'Kad se rodiš usrid Splita', te starije uspješnice poput ''Zapleši sa mnom'', 'Proljeće', 'Amsterdam', 'Meni trebaš ti', od kojih su neke predstavljene u ponešto izmijenjenim aranžmanima, samo su od nekih pjesama kojima je Luka dodatno užario već uzavrelu atmosferu. Na sveopće oduševljenje publike, Luka je izveo i pjesmu 'Robot', kojom se prije 19 godina, na samom početku svoje karijere predstavio na Dori.

Kao poseban gost na pozornici mu se u jednom trenutku pridružila i Lana Jurčević u izvedbi balade 'Od najgorih najbolji', a na prve taktove 'Prave ljubavi', njihovog zajedničkog velikog hita nastalog prije 16 godina, dvorana je doslovno eruptirala i zasvijetlila bljeskalicama od mobitela.

Luki su se tijekom izvedbi 'Kad zasvira orkestar' i 'Lagano', na osmišljenu koreografiju Larise Lipovac, priključili plesači iz plesnog centra Tala priredivši pravi mali scenski show. Vidjelo se da se pazilo na svaki detalj, od Lukinog outfita kojeg je za ovu priliku dizajnirala Matija Vujica do pomno pripremljene scenografije od strane Nenada Borgudana čijoj su bajkovitosti dodatno pridonijeli cvjetovi umjetnice Zrinke Barbarić dok je majstor rasvjete Tomislav Maglečić svojom režijom pripomogao da svaka pjesma ima i svoj posebni vizualni doživljaj.

Ljudi dragi slobodno mogu reći da se uz ovakvu publiku smatram najsretnijim čovjekom na svijetu. Vidim da ih je došlo i iz Slovenije, a neki su čak prevalili put iz Njemačke i San Francisca, stvarno ludo. Na ovo je vrijedilo čekati, divna publika, divne duše. Njihova reakcija, emocije, energija nosile su me tijekom cijelog koncerta. Dugo smo radili na ovome i sve što smo zamislili smo uspjeli pretočiti prošlog petka u realnost. Cijela atmosfera me je toliko ponijela da sam uspio i nogu ozlijediti, al bol će proći dok uspomena na samu večer će mi ostati u trajnom sjećanju. Još jednom hvala svim genijalcima koji su mi pomogli u realizaciji mog koncerta karijere. Ovo je tek početak, idemo dalje, slijede nove pjesme i koncerti i jedva čekam ponovni susret sa svojom publikom, jer bez njih ovo ne bi ni imalo smisla.' - vrlo emotivno o samom koncertu se izjasnio i sam Luka.

Koncert se snimao za potrebe live albuma kao i televizije tako da će Lukin poseban odnos s publikom, njegovu predanost prema umjetničkom izričaju, kao i zaraznu, pokretačku energiju do kraja godine imat prilike vidjeti i gledatelji Hrvatske radio televizije.