SIMPATIČNO TV-LICE

Lovkinja iz 'Potjere' Morana Zibar: 'Nježna sam biljčica pa se lako snuždim, ali s godinama se trudim smanjiti samokritičnost'

07.02.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Vrsna lovkinja iz HRT-ovog kviza kaže da je za nju uspjeh to što četrnaest godina poslovno opstaje kao slobodnjakm. Izazov joj je biti dobar roditelj, ali ostaviti vremena za sebe i otkriva da je bolja u jedenju nego kuhanju

Kad nije u kvizu 'Potjera', uspješno freelancer je, odnosno obrtnica, prevodi, piše, bavi se gastronomijom i turizmom te je majka prvašice Katje. 'Rijetka pojava zvana potpuno neradni dan uglavnom je u znaku neke obiteljsko-prijateljske aktivnosti, tipa izlet na Sljeme', ispričala je za Ekran Večernjeg lista Morana Zibar. Prisjetila se kako je izgledalo njezin prvo snimanje za 'Potjeru'.

'U laganoj mi je izmaglici, iako je prošlo samo sedam godina. Pamtim užasnu nervozu i tremu. Znam da nisam ulovila ekipu i da sam kiksala na nekim bezvezarijama. A kako sam prirodni pesimist, imala sam u glavi unaprijed spreman vrlo cool govor u porazu. Utješilo me samo to što je Lazo Goluža moj nastup ocijenio šarmantnim. Na prvu sam kliknula s tipkama za odgovore A, B ili C.

Na pitanje što joj je najveća motivacija kad ima loš dan kaže: 'Nježna sam biljčica pa se lako snuždim, ali s godinama se trudim smanjiti samokritičnost i pritisak. Najbolja motivacija je reći sebi: 'Dala si sve od sebe, idemo dalje', pojesti čokolade i nastaviti s milijun drugih svakodnevnih izazova. I pogledati koji video sa slatkim ježićima u antropomorfiziranim pozama', poručila je popularna lovkinja.

Otkrila je što joj je najveći izazov kao ženi i majci.

'Izazov je biti sretna i normalna, ne gubiti previše živce. Izazov je biti dobar roditelj, ali ostaviti vremena i za sebe. I ono meni najteže - sve obaveze pravodobno i točno zapisati u rokovnik', rekla je. Obožava putovati no ni približno nije, kaže kao kolege Dean Kotiga i Krešimir Sučević Međeral. 'Teže je to uz malo dijete, posao i obaveze na sto strana', ističe.

Poznato je kako je vrsna kuharica, no kaže da je bolja u jedenju.

'Ne postoji najdraži recept, ima ih stotine. Ovisno o sezoni, vremenu, raspoloženju, lokaciji. Posljednje što sam doma skuhala je juha od bundeve pa evo jedna caka koja čini razliku - umjesto vrhnja ubacite kokosovo mlijeko, a kao začin curry.