CARY GRANT

Ljubav života bio joj je Ponti, no Sophia Loren nikada nije krila da je voljela i njega...

28.09.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Iako je bila u braku s Carlom Pontijem, i danas žali što nikada nije odjenula bijelu vjenčanicu. S njim je bila do njegove smrti 2007. godine, a osim Pontija, Sophia Loren imala je još jednu veliku ljubav - slavnog Caryja Granta, s kojim je započela vezu na snimanju filma 'Ponos i strast'

Ljubav njezinog života bio je Carlo Ponti. S njim je ostvarila snove - udala se i postala majka sinova Edoarda i Carla, no zbog talijanskih zakona, koji slavnom filmskom producentu nisu dali da se razvede od prve supruge Giuliane Fiastri, te su se vjenčali tek kada su oboje postali francuski državljani, Sophia Loren nikada nije odjenula bijelu vjenčanicu. Zbog toga i danas žali, iako je s Pontijem provela čak 41 godinu.

Prije njega bila je u strastvenoj vezi s kolegom Caryjem Grantom, s kojim je snimala film 'Ponos i strast', a njihove avanture iz davne 1957. godine rado se sjeća.

'Cary Grant je bio jako zgodan muškarac i nevjerojatan glumac, no nikada me nije zaprosio. To nije bilo ni moguće. Mislim, kako možeš zaprositi nekog dok snimaš film? To je nemoguće', izjavila je Loren, demantiravši desetljećima kasnije te glasine.

  • +2
Sophia Loren Izvor: EPA / Autor: Carlos Barba

U vrijeme snimanja filma imala je 23 godine, a Grant, koji je u trenutku njihovog upoznavanja bio u trećem braku sa suprugom Betsy Drake, bio je stariji od nje više od 30 godina.

'Imali smo jako lijep odnos, ali ja sam imala 23 godine i Cary je bio puno stariji od mene. Kad imate 23 godine, ideje o ljubavi nisu vam baš jasne i ne znate što radite. To je bio moj prvi američki film i mnoge su se stvari tada događale u mom životu, ali u Italiji sam upoznala Carla Pontija i u njega se jako zaljubila', rekla je glumica i priznala da se borila s odabirom između dva muškarca, ali da se ljubavi svog života nije mogla odreći.

'Nisam se željela odreći ljubavi svog života jer sam snimala film s velikom zvijezdom', kaže Loren i opovrgava tvrdnje da je odbila Grantovu prosidbu. Unatoč svemu, ostali su u divnim odnosima i svoje su prijateljstvo gajili izmjenjujući pisma sve do Grantove smrti 1986. godine.