ONA PRAVA

Ljubav koja traje skoro četvrt stoljeća: Evo tko je jedina žena u životu Nenada Bjelice

08.03.2019 u 15:21

Bionic
Reading

U centar pažnje nekadašnji je hrvatski reprezentativac došao kad je preuzeo trenersku palicu Dinama, a od tada se svaki potez Nenada Bjelice pomno pazi i secira. Posljednjom pobjedom protiv portugalske Benfice dokazao je da znanje i moć ima, a sve što je u životu ostvario prepisuje ustrajanosti te potpori svoje obitelji

Novi trener Dinama vratio je navijače na tribine, postigao povijesni uspjeh 'modrih' te sa sigurnošću možemo reći postao omiljena nogometna ikona te se opasno približio hrvatskom izborniku Zlatku Daliću, kojeg nacija obožava zbog uspjeha na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o Osječaninu Nenadu Bjelici, koji je na trenersku poziciju vodećeg hrvatskog kluba sjeo u svibnju prošle godine kada je otkaz dobio Nikola Jurčević.

Iako su njegovi nogometni uspjesi u centru pažnje, valja se osvrnuti i na njegov skladan obiteljski život, te uspješan brak koji traje pune 24 godine. Nenad je Senku upoznao davne 1995. godine i to preko sestre Snježane, njezine najbolje prijateljice. Fatalna crnka jako mu se svidjela, a odmah se rodila i ljubav.

Nakon dvije godine veze, par je uplovio u bračnu luku, a onda dobili i dva prekrasna sina. Već godinama - nakon nekoliko selidbi po Europi - svoj dom imaju u austrijskom Klagenfurtu gdje se očito najbolje osjećaju.

'Da, svugdje sam bio i boravio. Tako mi se sin Luka rodio u Sevilli, a Luan u malenom njemačkom gradu Homburgu. Obitelji uistinu odgovara živjeti u Klagenfurtu, na dobroj je poziciji, Zagreb je na nekih dva sata vožnje, a ni Osijek nije puno dalje. Blizu su mi Udine, Graz, Beč i Salzburg. Uživam u ovom krajoliku, brdovitom, ali u kojem ima i jezera, pa često s obitelji, jer blizu naše kuće ima jedno brdo, odem planinariti. Obožavam i trčati, a zimi, naravno, skijati. Već 12 godina smo ovdje, imamo kuću i zasad, posebice dok mlađi sin ne završi školu, nemam namjeru nikamo se seliti', kazao je Bjelica u svibnju 2018. u razgovoru za tportal.

Trener Bjelica nikada nije krio da sve konce njegove obitelji drži upravo supruga Senka. 'Supruga se brine za sve. I u kuhinji je, naravno, ona glavna. Čak me i odijeva supruga, uz odijelo je tu najčešće i bijela košulja', rekao je nedavno Nenad za 24 sata.

  • +4
Nenad Bjelica u ograđenom prostoru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ona se i za selidbe brine, tako je bilo i sad kad sam dolazio u Dinamo. Sjajno se snalazi u svemu tome i jako sam joj zahvalan', objasnio je Bjelica i priznao da joj je zahvalan na svom njenom trudu i požrtvovnosti.

Upravo je Nenadova supruga zaslužna za sjajan odgoj njihova dva sina. Stariji 21-godišnji Luka završio je nogometni menadžment, a potom je upisao vođenje u vrhunskom sportu. On već ima licenciju za vođenje mlađih uzrasta, a do prošle je godine igrao nogomet, i to u trećoj austrijskoj ligi za Austriju Klagenfurt.

Osim toga, roditelji su sinove usmjeravali da je obrazovanje najbitnije. Tako oba Nenadova sina pričaju po nekoliko stranih jezika, baš kao i on sam, koji ih govori čak šest - njemački, engleski, talijanski, španjolski, poljski i francuski.

No ova skladna obitelj trenutačno zbog njegova posla veći dio godine, kao što je poznato, živi odvojeno. Dok Nenad obavlja trenersku funkciju u Zagrebu, Senka i djeca žive u austrijskom Klagenfurtu, gradu udaljen 225 kilometara od Zagreba, kako djeca ne bi prekidala započeto školovanje.

Četveročlana obitelj ima još jednog posebnog člana, labradora Rockyja Balbou kojeg su nabavili za vrijeme života u Italiji, dok je Nenad bio trener u Speziji. Svaki slobodan trenutak koriste kako bi obitelj bila zajedno. No, sad kad je Nenad u Dinamu, lakše im je nego kad je bio u Poljskoj. Priznaje da kad Senka dođe u Zagreb, obavezni izlaze na večere te da uživaju u šetnjama ili odlascima u prirodu.

Za razliku od ostalih supruga nogometaša, Senka se ne voli javno eksponirati, pa su rijetke njezine fotografije na društvenim mrežama. Vodi miran obiteljski život bez ikakvih skandala.