ZARANJENA LJUBAV

Ljeto je i romansa je u zraku, no… kada treba stati? Otkriva nam film 'Kako se zaljubio'

  • Autor: Mediavision/Promo
  • Zadnja izmjena 31.08.2022 13:13
  • Objavljeno 31.08.2022 u 13:13
'Kako se zaljubio'

'Kako se zaljubio'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

‘Kako se zaljubio '(How He Fell in Love) romantična je drama u kojoj se zabranjena ljubav između mlađeg muškarca i starije, udane žene ne osuđuje niti promiče, već jednostavno stavlja pred oči gledatelja

Možda je do okusa mora i okusa soli, možda je do razigranog ljetnog sunca i svih onih šarenih koktela ili odgovor možda leži negdje drugdje. Ne znamo, ali zato ipak znamo da ljeto i romanse iz nekog razlog jednostavno savršeno pristaju jedno uz drugo neovisno o tome je li riječ o stvarnom životu ili, pak, o filmu kao što je to slučaj u 'Kako se zaljubio' (How He Fell in Love).

Je li ljubav uvijek dovoljna?

Ljubav ne poznaje godine i ne pita za posljedice, a zabranjena ljubav je baš poput zabranjenog voća - slatka. Međutim, iako ljubav možda ne pita za posljedice, život prije ili kasnije redovito pita, a da je sve što je slatko obično i kratkog vijeka možda i ponajbolje znaju Travis i Ellen.

'Kako se zaljubio'

'Kako se zaljubio'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Travis, kojeg tumači Matt McGorry (mi ga vjerojatno najviše pamtimo po ulozi opasno zaljubljenog stražara Johna Bennetta u seriji Narančasta je nova crna), mladi je glazbenik više u nestajanju nego u nastajanju, životno pomalo dezorijentiran. Na vjenčanju svoje bivše ljubavi Travis igrom slučaja upoznaje Ellen (Amy Hargreaves, poznata po ulogama Lainie Jensen u seriji 13 razloga zašto te Maggie Mathison u seriji Domovina), od njega desetak godina stariju te pritom i udanu (supruga joj Henryja tumači Mark Blum) instruktoricu joge koja ga tijekom vožnje taksijem pozove da prisustvuje jednom od njezinih satova joge. Travis, naravno, pristaje i tu čitava buduća romansa koja će se iz potencijalno beznačajne afere preliti u nešto duboko intimno i ljudsko pronalazi svoj začetak.

'Kako se zaljubio'

'Kako se zaljubio'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Osim pohvalne glume kako McGorryja koji u tumačenju Travisa neprestano 'pleše' na granici između arogantnog i senzitivnog, tako i Hargreaves koja, pak, vješto smjenjuje emocionalnu ranjivost i gotovu djetinju razigranost te njihove međusobne kemije, Kako se zaljubio određuju i suptilna režija te zreo pristup tematici u potpunosti lišen očekivanih didaktičkih 'intervencija'.

Ako ste se zaželjeli romantične drame koje vas neće ostaviti ravnodušnima, požurite na Pickbox NOW jer 'Kako se zaljubio' svakako biste trebali pružiti priliku!

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!