ZARANJENA LJUBAV

Ljeto je i romansa je u zraku, no… kada treba stati? Otkriva nam film 'Kako se zaljubio'

31.08.2022 u 13:13

Bionic
Reading

‘Kako se zaljubio '(How He Fell in Love) romantična je drama u kojoj se zabranjena ljubav između mlađeg muškarca i starije, udane žene ne osuđuje niti promiče, već jednostavno stavlja pred oči gledatelja

Možda je do okusa mora i okusa soli, možda je do razigranog ljetnog sunca i svih onih šarenih koktela ili odgovor možda leži negdje drugdje. Ne znamo, ali zato ipak znamo da ljeto i romanse iz nekog razlog jednostavno savršeno pristaju jedno uz drugo neovisno o tome je li riječ o stvarnom životu ili, pak, o filmu kao što je to slučaj u 'Kako se zaljubio' (How He Fell in Love).

Je li ljubav uvijek dovoljna?

Ljubav ne poznaje godine i ne pita za posljedice, a zabranjena ljubav je baš poput zabranjenog voća - slatka. Međutim, iako ljubav možda ne pita za posljedice, život prije ili kasnije redovito pita, a da je sve što je slatko obično i kratkog vijeka možda i ponajbolje znaju Travis i Ellen.

Travis, kojeg tumači Matt McGorry (mi ga vjerojatno najviše pamtimo po ulozi opasno zaljubljenog stražara Johna Bennetta u seriji Narančasta je nova crna), mladi je glazbenik više u nestajanju nego u nastajanju, životno pomalo dezorijentiran. Na vjenčanju svoje bivše ljubavi Travis igrom slučaja upoznaje Ellen (Amy Hargreaves, poznata po ulogama Lainie Jensen u seriji 13 razloga zašto te Maggie Mathison u seriji Domovina), od njega desetak godina stariju te pritom i udanu (supruga joj Henryja tumači Mark Blum) instruktoricu joge koja ga tijekom vožnje taksijem pozove da prisustvuje jednom od njezinih satova joge. Travis, naravno, pristaje i tu čitava buduća romansa koja će se iz potencijalno beznačajne afere preliti u nešto duboko intimno i ljudsko pronalazi svoj začetak.

Osim pohvalne glume kako McGorryja koji u tumačenju Travisa neprestano 'pleše' na granici između arogantnog i senzitivnog, tako i Hargreaves koja, pak, vješto smjenjuje emocionalnu ranjivost i gotovu djetinju razigranost te njihove međusobne kemije, Kako se zaljubio određuju i suptilna režija te zreo pristup tematici u potpunosti lišen očekivanih didaktičkih 'intervencija'.

Ako ste se zaželjeli romantične drame koje vas neće ostaviti ravnodušnima, požurite na Pickbox NOW jer 'Kako se zaljubio' svakako biste trebali pružiti priliku!