SVE ZA LJUBAV

Liam Neeson tek sada otkrio zašto je 90-ih odbio glumiti Jamesa Bonda

22.02.2023 u 15:58

Bionic
Reading

Kako je otkrio legendarni glumac, iako je dobio ponudu da utjelovi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, ulogu je odbio jer mu je Natasha Richardson, njegova ljubav života, zaprijetila da se neće udati za njega ako je prihvati

Malo je nedostajalo da, željan toga da postane novi najpoznatiji tajni agent na svijetu 007, Liam Neeson pristane nakon snimanja 'Schindlerove listi' na ponudu koju je dobio. Na sreću, poslušao je 'prijetnju' svoje tada buduća supruga, glumica Natashe Richardson i zahvaljujući njezinom savjetu odbio je Jamesa Bonda. Za to je stigla i nagrada u obliku nominacije za Oscara za 'Schindlerovu listu'.

Natashu Richardson Neeson je upoznao samo nekoliko mjeseci prije negoli je u prosincu 1993. u kina stigla 'Schindlerova lista', i to tijekom zajedničke predstave na Broadwayju. Da je to bila ljubav na prvi pogled govori i da su vezu ozakonili već u srpnju 1994., ali i da je bespogovorno slušao njezine savjete.

Danas 70-godišnjak bio je u braku s Richardson sve do 2009., kada je ona doživjela tešku nesreću tijekom skijanja te je od posljedica teških ozljeda i preminula, a sada je priznao kako ni ne bi završili u braku da je on prihvatio ulogu Jamesa Bonda.

Naime, nakon uspjeha 'Schindlerove liste' kontaktirali su ga producenti Jamesa Bonda, Albert Cubby Broccoli, njegova kći Barbara Broccoli i njezin polubrat Michael G. Wilson, želeći da upravo on postane novi tajni agent.

'Kada je izašla 'Schindlerova lista' Barbara me nekoliko puta nazvala i pitala jesam li zainteresiran. I ja sam joj rekao da sam zainteresiran. No, onda je moja divna supruga, počivala u miru, rekla dok smo snimali zajedno film 'Nell': 'Liam, želim ti nešto reći - ako pristaneš na ulogu Jamesa Bonda nikada se nećemo vjenčati'.', prisjetio se Liam Neeson i otkrio kako je 'tijekom njezina govora' iza njezinih leđa složio svoje prste u pištolj, na način kako bi to James Bond napravio.

  • +4
Liam Neeson Izvor: Profimedia / Autor: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Dala mi je ultimatum na Jamesa Bonda i to je uistinu i mislila', rekao je Neeson i potom pojasnio svoje viđenje zašto mu nije dala da glumi Bonda: 'Pa pogledajte samo sve te prekrasne djevojke u raznim zemljama koje ulaze i izlaze iz kreveta. Uvjeren sam da je većina njezinih odluka donesena na temelju toga.'

Njegov negativni odgovor doveo je do toga da je ulogu na kraju dobio Pierce Brosnan, koji je kao James Bond debitirao 1995. u 'Zlatnom oku'.