'Nedjeljom u 2'

Lepa Brena pojela je Stankovića za doručak

15.02.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Unatoč očekivanjima, Aco Stanković u sat vremena Fahreti Živojinović postavio je svega par pitanja poklonivši joj udarni termin HTV-a za svoju promociju

Dovođenje Lepe Brene, jedne od najpopularnijih pjevačica u bivšoj državi, ali i regiji u emisiju 'Nedjeljom u 2' značio je za Stankovića još bolji rejting i još veću gledanost, no zahvaljujući svom pristupu punom strahopoštovanja i začudne suzdržanosti, Fahreta Živojinović sjajno je iskoristila ponuđenih sat vremena i predstavila se u najboljem mogućem svjetlu hrvatskoj publici pripremivši teren za najavljeni koncert u Zagrebu u svibnju ove godine.

Nakon vrlo dobro sročene priče u uvodu emisije o njezinoj karijeri, karizmi i životnom putu kao i sjajno odabranim sugovornicima, Lepa Brena punih je sat vremena preuzela ulogu dominantne osobe u studiju vodeći priču kako je sama htjela i pričala o čemu je htjela. Nakon trivijalnog početka razgovora o hrani i hedonizmu te još uvijek nepotvrđenom nastupu u zagrebačkoj Areni, za koju vjeruje da će je napuniti, negdje u svibnju ove godine, Stanković ju je priupitao o navodno spornoj 1993. godini kada je navodno pjevala srpskim vojnicima u Brčkom što je ona demantirala pričom o izvlačenju svog oca uz pomoć svoje sestre potvrđujući da je puno priča o njoj izmišljeno.

Potom je uslijedila njezina priča o samim počecima, pa legenda o nekakvom misterioznom starcu koji je ušetao u njezin obiteljski dom i prorekao joj vrtoglavi uspjeh i bogatstvo pa još malo o početku karijere i prvih je 30 minuta prošlo da Stanković nije gotovo ni usta otvorio. Potom je nastavila pričati o sebi kao normalnoj ženi, o sebi kao velikoj fajterici, o imenu Lepa Brena koje joj nikada nije bilo drago, pa o nastupu na stadionima u Rumunjskoj i Bugarskoj da bi tek negdje u 45. minuti Aco poveo priču o možebitnom šundu glazbe koju ona izvodi i promovira. Oduzevši mu ponovo prednost, Brena je samo potvrdila da je zapravo ona zaslužna za stvaranje novog glazbenog pravca iskoristivši ponovo priliku za najaviti da će na njezinom nastupu u Zagrebu sudjelovati preko 40 glazbenika pa će hrvatska publika imati priliku čuti kako to danas dobro zvuči u 21. stoljeću.

Pred sam kraj, Stanković se odvažio postaviti pitanje vezano uz otmicu najstarijeg sina Fahrete i Bobe o čemu je, više iz kurtoazije, Brena odgovorila, ali s vidljivom nelagodom pravdajući se da od 2000. godine kada se otmica dogodila jednostavno ne želi pričati o tome. Potom se povela ponovo priča o dolasku Grand produkcije u Hrvatsku i njezinom plemenitom pokušaju da omogući mladim talentima da uspiju te mogućoj prilagodbi novom tržištu. O sebi kao seks-simbolu jednostavno je diplomatski odbila razgovarati okrenuvši priču ponovo o svojim počecima i Milovanu Iliću Minimaksu kojeg smatra nazaslužnijim za svoj fantastičan uspjeh u tadašnjoj Jugoslaviji. Par brzih pitanja za zadnje minute odnosile su se na njezine godine (48) i plastičnu operaciju koju još ne planira, par rečenica o zdravlju i brizi za sebe i svoje zdravlje, dvjema kućama u vlasništvu s naglaskom na izjavi: 'Boba i ja smo previše normalni.'

Ovaj benigni talk show s introvertnim voditeljem koji je očito ostvario svoj dječački san i proveo sat vremena s Lepom Brenom u društvu završio je njezinom konstatacijom da se vidi za deset godina na Floridi.

Nažalost, Stanković nije postavio nijedno pitanje vezano uz njezino poduzetništvo što podrazumijeva činjenicu da vlasnica tvrtke koja drži predstavništvo Forda i Red Bulla za Srbiju i Crnu Goru, o veličini i utjecaju turbo folk produkcije Grand, o 17 snimljenih albuma i milijunskoj prodaji istih, o sedam igranih filmova snimljenih zbog podizanja njezine popularnosti, o pjesmi 'Jugoslovenka' koju i dan danas izvodi na svojim koncertima, o prvim spotovima u tadašnjoj Jugoslaviji koje je snimala na egzotičnim mjestima, o obožavateljima, pa čak ni o novom albumu licencno objavljenom za Dallas records u Hrvatskoj. Lepa Brena jednostavno je ispričala priču o sebi predstavivši se kao ugodna i elegantna gospođa, profesionalka u svom poslu, vrhunska diplomatkinja i žena koja bi mogla pojesti Stankovića kad god se sjeti i voditi talk show bolje do njega.