NAKON OPERACIJE

Legendarni Ljubiša Samardžić bori se za život

06.03.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon što mu je krajem prošle godine tim najboljih beogradskih neurokirurga izveo složenu operaciju na mozgu, zdravstveno stanje glumačkog barda se zakompliciralo. Osamdesetogodišnji Ljubiša Samardžić u beogradskoj se bolnici trenutačno bori za ozdravljenje i oporavak

Kako piše srpski Kurir, glumac poznat po široku osmijehu i neponovljivu šarmu, 80-godišnji Ljubiša Samardžić bori se za život. Naime, potkraj godine glumački bard podvrgnut je složenoj operaciji na mozgu koju je izveo tim najboljih beogradskih neurokirurga, a za koju su znali samo njegovi najbliži. Upravo uz njih, Samardžić se trenutačno bori za ozdravljenje i oporavak budući da su se nakon operacije pojavile i brojne komplikacije.

Kako je pisao tportal, krajem 2016. Ljubiša Samardžić počeo se žaliti na zdravstvene tegobe, nakon što mu se u ožujku iste godine, nakon smrti prijatelja i kolege Dragana Nikolića stanje pogoršalo. Tada je priznao i kako je potonuo u depresiju, iz koje su ga izvukli supruga Mirjana, s kojom je u braku punih 57 godina, te djeca i unuci.

Da mu se zdravstveno stanje zakompliciralo, doznalo se na ceremoniji svečanog otvaranja 45. Festa u Beogradu, na kojem mu je trebala biti dodijeljena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Osoba koja je preuzela nagradu u njegovo ime obratila se svima riječima: 'Nažalost, Ljubiša nije mogao primiti nagradu. Molim vas za veliki aplauz da Ljubiša izađe kao pobjednik iz najveće borbe, borbe za život.'