TRENER SVIH TRENERA

Legendarni Ćiro uživao je provoditi vrijeme na zagrebačkim ulicama, a posljednji put gradom je prošetao prije nekoliko dana

08.02.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Volio je Zagreb i Zagreb je uistinu volio njega. Dan prije 88. rođendana napustio nas je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević, kojeg su Zagrepčani rado sretali i pozdravljali na ulicama grada, a Ćiro im je uvijek pristojno odgovorio i s osmijehom odzdravio. Prije svega nekoliko dana posljednji je put prošetao gradom u društvu sina Miroslava

Gotovo svi Zagrepčani barem su jedanput vidjeli trenera svih trenera u šetnji Zagrebom - šetnja Bogovićevom i kava u Gajevoj ulici 4, točnije kultnom zagrebačkom kafiću Charlie, bili su dio njegove zagrebačke rutine. Miroslav Ćiro Blažević prošetao je Zagrebom prije svega nekoliko dana, a uz njega je bio sin Miroslav.

Zajedno su prošetali Trgom bana Jelačića i Tkalčićevom ulicom, a Ćiro je sina čitavo vrijeme držao za ruku i oslanjao se na njega. Tada je otkrio da se ne osjeća dobro te da sluti skori kraj, no zadržao je vedar duh i pozitivu koja ga je pratila kroz čitav život: 'Borim se i dalje, situacija mi je jako teška, ali treba vjerovati...', rekao je za Story.

U posebno dobrim odnosima bio je s Džemalom Mustedanagićem, bosanskohercegovačkim nogometašem i nogometnim trenerom. Za njega je svojedobno izjavio da se o njemu brine više nego njegove dvije kćeri, a vežu ih lijepe uspomene na dane velike slave zagrebačkog Dinama i 'plavo proljeće', kada je Mustedanagić bio prvi koji je obukao dres Dinamove momčadi.

  • +3
Ćiro Blažević sa sinom Miroslavom prošetao centrom Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Osim nogometnih uspjeha i životnih mudrosti, iza legendarnog Ćire ostalo je troje djece, kćeri Barbara i Katarina te sin Miroslav, na kojeg je bio najponosniji. 'On nije samo moj otac, on je otac nacije, on je otac igrača, on ima svojih sinova', rekao je jednom prilikom za InMagazin.

'U svakom slučaju, nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. I koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio, i to od najranije mladosti...', poručio je svima Ćiro u intevjuu u listopadu te se na sebi osebujan način oprostio od svojih brojnih obožavatelja koji će se još dugo sjećati kako je lijepo bilo sresti i pozdraviti legendarnog trenera, znajući da će on uvijek s osmijehom odzdraviti.