JESSICA LANGE

Legendarna oskarovka donijela je važnu odluku o svojoj karijeri

08.10.2023 u 23:31

Bionic
Reading

Proslavljena glumica Jessica Lange, poznata po filmovima 'Tootsie', 'Plavo nebo' i 'King Kong', odlučila je uskoro povući se iz svijeta filma

Jessica Lange (74) ozbiljno razmišlja o mirovini zbog trenutnog stanja u sadašnjem Hollywoodu kojim upravljaju korporacije.

'Naglasak nije na umjetnosti, umjetniku ili priči. Postaje najvažnije da zadovoljte vaše dioničare', rekla je glumica.

Lange je za The Telegraph izjavila kako misli da će 'početi postupno smanjiti snimanja budući da su prekrasni filmovi stvarno velikih redatelja, s divnim pričama i sjajnim likovima sve rjeđi u Hollywoodu.

'Mislim da ovo neću raditi još dugo. Kreativnost je sada na drugom mjestu u odnosu na korporativni profit', smatra proslavljena glumica.

Glumica koju smo mogli vidjeti i u seriji American Horror Story Ryana Murphyja smatra kako je sve radi s ciljem zadovoljavanje dioničara što utječe na umjetnost.

'Ovi veliki filmovi iz franšize stripova su žrtvovali umjetnost kojom smo se bavili samo radi profita", rekla je Lange, ističući da ona 'nije zainteresirana' za uloge u filmovima o superherojima. Ukazala je i na trend pretjeranog editiranja na ekranu, za što kaže da je najvjerojatnije posljedica novih standarda u medijima općenito.

Oskarovka je razmišljala o umirovljenju još 2013., rekavši tad za Los Angeles Times da se planira povući iz svijeta showbizza.

Navela je da je redatelj American Horror Story Ryan Murphy najzaslužniji za oživljavanje njezine strasti prema glumi.

I poznata glumica Ellen Burstyn na sličan je način dala do znanja da je Hollywood danas više fokusiran na profitabilan sadržaj nego na umjetničke filmove kao u 70-ima, kada su studije još uvijek vodili filmaši, a ne korporacije.