NIKAD ISKRENIJa

Lana Jurčević o svojoj borbi s napadima panike, tjeskobom te klaustrofobijom i agorafobijom zbog čega su joj prepisani i antidepresivi

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 30.11.2022 15:20
  • Objavljeno 30.11.2022 u 15:20
Lana Jurčević

Lana Jurčević

Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler / CROPIX

Početkom listopada pjevačica i uspješna poduzetnica, vlasnica kozmetičkog brenda, pozvala je sljedbenike na društvenim mrežama da joj se pridruže u novom izazovu. Nakon što su danima pogađali o čemu je riječ, otkrila je da već dva tjedna terapijski primjenjuje hladan tuš. Sada je poznato i što je razlog takvoj životnoj promjeni

'Mislila sam da je dovoljno da širimo korisne informacije, motiviramo, uključimo i pokrenemo ljude, damo prostor stručnjacima, doktorima, psiholozima i podijelimo iskustva, naglašavamo prvenstveno benefite za mentalno zdravlje, pa onda i fizičko, ali negdje na pola puta, osjetila sam da nije fer da to radim ‘u rukavicama', započela je Lana Jurčević objavu na svom blogu mylapiel.

U želji da njezina priča dođe do što više ljudi, pjevačica je otvorila dušu. Nakon 15 godina šutnje progovorila je o fazi života o kojoj, priznala je, gotovo s nikim nije pričala.

'Bila sam premlada da shvatim zapravo točno o čemu se radilo, ali sam znala da me nešto stišće i pritišće i da mi tijelo daje znakove. Vrišti iznutra i moli me da samu sebe doživim i nešto poduzmem. I jesam, propisan mi je antidepresiv, koji mi je dijelom pomogao, ali mi je i jako teško pao na organizam', opisala je Lana i dodala kako je godinu dana pila antidepresive, te je u to vrijeme bila najmršavija do sad. Prije 15 godina, kaže, bila je premlada da bi bila spremna na 'vukove', odnosno showbusiness te mnoge komentre 'koji su rezali kao nož'. Susrela se s napadajima panike, anksioznošću, strahom od gužve te klaustrofobije, ali i agorafobije. 'Uhvatilo' bi je, prisjetila se, nasred ceste dok je šetala psa, a imala je osjećaj da nema zraka i nije mogla disati'.

'Ali nevjerojatno je da me ama baš nikad nije 'uhvatilo' na nastupu, gdje je znala biti gomila ljudi i zatvoreni prostori. To mi je bio znak da je to ono u čemu stvarno uživam i da je to moje sigurno mjesto', poručila je Lana.

Našla je psihologinju koja ju je pratila kroz cijelo odrastanje. 'Drago mi je da u današnje vrijeme je to postala najnormalnija stvar. Za mene je to i važnije od fizičkih aktivnosti, jer ako ti um nije dobro, neće ti biti ni tijelo. A idealna kombinacija je: oboje'.

S anksioznošću i napadajima Lana se naučila nositi i sad 'jasnije čita 'sve znakove' na putu. Obrazložila je zašto se odlučila baš na ovaj izazov. 'Zato što ću uvijek biti ambasador stvari koje nam olakšavaju bilo kakve situacije koje nam se događaju i s kojima se teže nosimo. Hladan tuš je jedna od stvari koje dobro utječu na psiho-fizičko stanje. Otkad sam ga počela primjenjivati, kao da mi misli i tijelo idu u neku drugu, bolju dimenziju', istaknula je.

  • +2

Lana Jurčević

Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!