DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE

Lady Gaga prikupila 35 milijuna dolara za borbu protiv pandemije, a priprema i glazbeni spektakl

07.04.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Američka popularna glazbenica Lady Gaga dala si je truda oko okupljanja najvećih svjetskih glazbenih, glumačkih i sportskih imena na jedno mjesto kako bi svi zajedno činili pozitivan pomak u borbi protiv smrtonosnog virusa

Osim što je prikupila gotovo 35 milijuna američkih dolara za borbu protiv koronavirusa, Lady Gaga uložila je još truda u ovim teškim vremenima. Naime uključila se u UN-ov projekt One World i inicijativu #zajedno kod kuće i okupila neka od najvećih svjetskih glazbenih, glumačkih i sportskih imena.

Putem tri televizijske postaje ABC, CBS i NBC emitirat će se povijesni događaj 18. travnja. Zajedno će se iz raznih poznatih domova snimati koncert, a sve u korist fonda solidarnosti u odgovoru Svjetske zdravstvene organizacije na Covid-19 te kako bi se zahvalilo zdravstvenim radnicima širom svijeta.

Zvjezdana postaja uključuje Lady Gagu na čelu, mladu glazbenicu u usponu Billie Eilish i njenog brata Finneasa, Lizzoa, J Balvina, Stevieja Wondera, Paula McCartneyja, Billie Joe Armstrong iz ‘Green Daya’, Alanis Morissette, Burna Boy, Andrea Bocellija, Chrisa Martina iz grupe ‘Coldpla’y, Eddieja Veddera iz ‘Pearl Jam-a’ , Eltona Johna, Johna Legenda, Kaceyja Musgravesa, Keitha Urbana i Langa Langa.

Cijeli program vodit će poznati televizijski voditelji Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert, a dan nakon live koncerta, britanska tv kuća BBC prikazat će na svom programu cijelu snimku.