tragična smrt u 54. godini

Kultni 'Prijatelji' odali počast Matthewu Perryju: Bio si dar za sve nas!

29.10.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Službeni Instagram profil kultnih 'Prijatelja' odao je počast Matthewu Perryju nakon glumčeve tragične smrti u 54. godini

Perry, koji je glumio Chandlera Binga u omiljenom sitcomu, pronađen je mrtav u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u Los Angelesu. Obožavatelji su ostali shrvani odlaskom legendarnog glumca, koji je bio omiljen u svojoj ulozi sarkastičnog i pomalo neprilagođenog lika.

Službeno zajedničko priopćenje ekipe "Prijatelja" i Warner Bros TV-a odalo je počast Perryju još u subotu, odmah nakon tužne vijesti. U priopćenju su napisali: "Shrvani smo saznanjem da je Matthew Perry preminuo. Bio je pravi dar za sve nas. Naše srce je uz njegovu obitelj, voljene osobe i sve njegove obožavatelje."

Perry, koji se proslavio ulogom sarkastičnog Chandlera Binga u popularnoj komediji iz 90-ih, pronađen je mrtav u svojoj kući u Los Angelesu u subotu, nakon što je oko 16 sati po lokalnom vremenu bila pozvana ekipa hitne pomoći. Navodno je ranije tog dana odigrao dvosatnu partiju Pickleballa - sporta sličnog tenisu, ali koji se igra na manjem terenu - prije nego što je poslao svog pomoćnika na neki zadatak. Kad se on vratio, vidio je Perryja u nesvjesti u svojoj hidromasažnoj kadi.

  • +23
Matthew Perry Izvor: Profimedia / Autor: © John Wells Productions / WARNE / AFP / Profimedia

Serija "Prijatelji", koja je pratila živote šest prijatelja u svojim 20-ima koji žive u New Yorku, bila je veliki hit u cijelom svijetu kada se emitirala između 1994. i 2004., a reprize su i dalje iznimno popularne, iako su prošla desetljeća.

Perryju je uloga Chandlera donijela nominaciju za Emmy 2002. - ali iza svog tog blještavila i glamura, desetljećima se potajno borio sa zlouporabom supstanci, o čemu je otvoreno pisao i u autobiografskom djelu "Friends, Lovers and Big Terrible Thing", u kojemu je otkrio mnoge dotad nepoznate detalje iz svog privatnog i ljubavnoga života.