SLAVLJE NA HRT-U

'Kućni ljubimci' proslavili 28. rođendan: Udomili više od 100.000 životinja

21.01.2018 u 20:53

Bionic
Reading

Ovog vikenda popularna i godinama rado gledana HRT-ova emisija 'Kućni ljubimci' svojim je 1436. izdanjem obilježila 28. obljetnicu prikazivanja. Zaštitno lice emisije njezin je dugogodišnji urednik i voditelj Antun Ponoš, koji je kroz pola sata trajanja emisije u gotovo tri desetljeća kroz studio proveo na tisuće mačaka, pasa i ostalih životinja te mnogima pomogao udomivši ih

'Kroz emisiju smo udomili više od 100 000 životinja, najviše pasa i mačaka, što je impresivan broj, no posao ne prestaje jer je mnogo životinja u azilima, kao i onih napuštenih. Problem je što mnogi ne steriliziraju ljubimce', izjavio je Antun Ponoš. Ideju za emisiju dobio je 1990. godine kada je kao apsolvent veterine pomagao i udomljavao napuštene životinje, te je na HRT-u zahvaljujući ljudima koji su imali razumijevanja pokrenuo Kućne ljubimce.

Prva emisija Kućni ljubimci emitirana je u subotu 20. siječnja 1990. godine i otada se zahvaljujući toj HRT-ovoj emisiji mnogo toga promijenilo u odnosu društva, odnosno ljudi, prema životinjama. Tako je, među ostalim, donesen novi zakon koji zabranjuje ubijanje životinja, ojačala je svijest o udomljavanju te su otvoreni mnogobrojni azili, a posebno je bitno kako se u njima životinje više ne ubijaju.

  • +2
Antun Ponoš Izvor: Promo fotografije / Autor: Krasnodar Peršun za HRT