'čeliČna dama'

Ksenija Urličić otkrila s kojim je našim eurovizijskim predstavnikom imala najviše problema, ali i tko je bio najveći profesionalac

08.01.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Nekadašnja urednica Zabavnog programa HRT-a 1992. godine je osmislila Doru i godinama predvodila našu eurovizijsku delegaciju. Sada je objasnila zašto je Tonči Huljić idealan eurovizijski autor i koga po njezinom mišljenju ove godine trebamo poslati u Europu

'Prije svega moramo na Dori izabrati kvalitetnu pjesmu koju će pjevati pomalo neobičan, ali iskusan izvođač, kojeg neće šokirati veličina i sjaj eurovizijske pozornice. Takav je, recimo, bio Jacques Houdek za kojeg sam godinama prije nego što je otišao na Eurosong znala da će tamo u moru izvođača iskočiti radi svog raskošnog glasa, ali i radi svoje korpulentne pojave', izjavila je Ksenija Urličić za Jutarnji list.

Napamet, u trenutku dok nije poslušala sve pjesme, odlučila bi se za duet Tonyja Cetinskog i Kristijana Rahimovskog. 'To mi se čini dobro, drugačije, a pjesma govori o slobodi koje smo svi željni u koronavremenima, dakle, aktualna je', pojasnila je i potom otkrila s kim je od naših eurovizijskih predstavnika imala najviše problema.

'Najneozbiljniji i najležerniji bio je Goran Karan. On nam je uvijek izmicao, nismo nikad znali hoće li doći na presicu, na susret s nekom eurovizijskom delegacijom ili će negdje nestati. Teško je prihvaćao sugestije i umjesto toga je, možda u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima, non-stop imao neke svoje kombinacije, neke svoje osobne susrete koji nisu imali veze s Eurosongom', rekla je. No, s Doris Dragović je sve teklo savršeno.

  • +4
Ksenija Urličić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Ona je bila i ostala kraljica, na Eurosong 1999. godine došla je savršeno pripremljena, s odličnim znanjem engleskog jezika, s inteligentnim odgovorima na press konferencijama', ističe. Najiskusniji domaći skladatelji poput Tončija Huljića ili Zrinka Tutića zaobilaze Doru jer, kaže, da 'njihova neupitna kvaliteta nije dovoljno prepoznata'. 'To su divovi naše zabavne glazbe, a mnogi ih tako ne tretiraju nego govore o klanovima', smatra Ksenija Urličić.

Tončija Huljića smatra vrhunskim profesionalcem. 'Brine o svemu: od pjesme, preko imidža, do suvenira koje nosi na poklon stranim delegacijama na Eurosongu. Sjajan je eurovizijski partner, briljantan hitmaker koji ima rijetku kombinaciju velikog glazbenog talenta i smisla za poslovni menadžment', naglasila je.