KRALJICA SAPUNICA

Ksenija Pajić otvoreno o odnosu s kćeri Vitom, sapunicama i beauty ritualima

15.03.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Otkako je prije više od 13 godina dobila jednu od glavnih uloga u prvoj hrvatskoj sapunici 'Vila Marija', glumica je postala neizostavno lice ove vrste televizijskog formata te je postala omiljena glumica svih generacija. To potvrđuje i trenutni angažman u seriji Nove TV 'Čista ljubav'

Ksenija Pajić najsretnija je kad radi. Trenutno snima i novu sezonu serije 'Novine'. Ispričala je što je osnovna prednost, a što nedostatak stalnih suradnji s većinom istim kolegama na projektima.

'Zaposlena sam u kazalištu Gavella i tamo su stalni ansambli, tako da stalno igram s tim istim ljudima. To ima i dobrih, ali i loših strana. Dobre su te što se znamo, dobro surađujemo, lijepo radimo i možemo se dogovarati i razgovarati o ulogama i scenama. S druge strane kada s nekim igraš jako dugo, znaš svaki njegov pokret i gestikulaciju, kao i on vašu i zato je uvijek inspirativno i poticajno kad radite s nekim novim kolegama i kolegicama', izjavila je Azru.

Godišnje se, kaže, snima jako malo filmova i teško je da će se u tim filmovima naći više uloga za žene iznađ 40 godina.

'Tu je najviše jedna do dvije uloge za ženu mojih godina. U mojim godinama se glumica nema mnogo čemu nadati kad govorimo o filmu. Ali dobro, sad su tu serije koje popravljaju taj prosjek pa se dogodi da i glumice mojih godina dobiju uloge i da nas je više u jednoj seriji. U serijama je mnogo jednostavnije', pojasnila je.

Tvrdi da se mladi glumci moraju dokazivati još na akademiji: 'Imaju svake godine ispite i moraju se dokazati da bi se čulo za njih, da bi se reklo: 'Onaj mali ili ona mala je talentirana'. Tu je, naravno, i pitanje sreće i toga hoće li vas vidjeti neko od redatelja, hoće li doći i pogledati ispit ili ćete, možda, slučajno dobiti neku malu ulogu pa će vas netko zapaziti. To je pitanje sreće, talenta i svega. Takva je bila situacija i sa mnom, samo što je sad još veća konkurencija, a malo je tržište. Zbog toga je mladim ljudima danas teže.

  • +4
Ksenija Pajić Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

U život i izbore kćeri Vite, kaže, ne želi se previše miješati. 'Volim biti upoznata i znati o čemu se radi, ali se ne miješam previše. Neka granica mora postojati, jer je to njena intima i njen život. Ali, naravno, budnim okom pratim sve jer joj želim pomoći ako se, ne daj Bože, dogodi nešto loše. U tom slučaju sam tu da joj pomognem', izjavila je glumica.

Otkrila je i kako čuva svoje mentalno i fizičko zdravlje te ima li kakve beauty rituale. 'Jednostavno mnogo radim i to je to. Čini mi se i da je sve to nekako genetski dobro posloženo. Ujutro na lice samo stavim kremu, a zbog leđa bih trebala raditi vježbe svakog jutra. Nekad odem malo vježbati ili na bazen, ali sve to zbog zdravlja', kaže.