GENI SU GENI

Krenule maminim stopama: Kćeri supermodela iz 90-ih danas su glavne zvijezde modnih pista

23.04.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Mnoge mezimice slavnih supermodela koje su žarile i palim modnim pistama 90-ih danas su tinejdžerke koje polako ali sigurno zauzimaju svoje mjesto u modnom svijetu. Nasljednice najpoznatijih svjetskih manekenki poput Heidi Klum, Cindy Crawford i Kate Moss odlučile su krenuti maminim stopama

Već nekoliko godina modelingom i manekenstvom bavi se Kaia Gerber, kći supermodela Cindy Crawford i poduzetnika Randea Gerbera. Zgodna 20-godišnjakinja iza sebe ima brojne odrađene modne revije u SAD-u, ali i Europi. Našla se u modnim kampanjama brojnih dizajnerskih imena.

Osim obiteljskih veza u manekenstvu i modnoj industriji, Kaia Gerber uvijek je izgledala kao manekenka još iz djetinjstva, što joj je olakšavalo dobivanje poslova. Da bi to postigla, svoj prvi nastup kao model imala je sa samo deset godina. Prezentirala je tada Versace Junior liniju pod nazivom ‘Young Versace’. Kako odrasta tako joj se poslovne prilike samo šire. Bila je zaštitno lice Jimmyja Chooa i njegovih cipela koje su zaludjele žene diljem svijeta, radila je za modnu kuću Alexander Wang, Fendi, Moschino, Burberry, Prada, Chanel i Marc Jacobs.

Baš kao i slavna mama Cindy Crawford, Kaia se može pohvaliti vitkim i dugim nogama, lijepim licem, velikim smeđim očima i bujnom smeđom kosom. Podsjetimo Crawford je bila jedna od najpoznatijih modela 90-ih, prepoznatljiva po savršenim crtama lica i tijelu te s poznatim madežom iznad usne, za Cindy su govorili da je jedna od najljepših žena svijeta. Iako ima 56 još je atraktivna u modnom svijetu.

  • +3
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: Casey Flanigan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lila Grace kći je pak slavne manekenke Kate Moss. Danas se za mladu Lulu bore brojne modne kuće, ali nije uvijek bilo tako. Naime, iako je Kate Moss bila jedan od legendarnih supermodela koju britanska javnost i danas obožava, za njezinu kćer Lilu Grace govorilo da nije rođena za taj svijet.

Bez obzira na svojih 165 cm visine, Lila je hrabro zakoračila u svijet manekenstva i vrijedno radi kako bi stvorila svoje ime, baš kao što je to činila i njena slavna majka. Iza nje su danas odnošene brojne revije svjetskih slavnih brendova.

Podsjetimo, Kate Moss dobila je Lilu u vezu s direktorom medijske kuće Jeffersonom Huckom, a par je bio zajedno od 2001. do 2004.

Na modnoj se sceni polako ali sigurno uspinje i 17-godišnja Leni Klum, kćer supermodela Heidi Klum i njezina nekadašnjeg partnera Flavia Briatorea. Njezin je biološki otac je biznismen Flavio Briatore, koji je s njezinom majkom bio u vezi od 2003. do 2004. godine. Ipak, u Leninom odgoju i životu on - nikada nije sudjelovao. U 'papirima' kao njezin otac vodi se popularni glazbenik Seal, drugi suprug Heidi Klum, koji ju je usvojio kada joj je bilo pet godina.

  • +13
Kćeri slavnih supermodela Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Baš poput majke, prelijepa Leni nedavno je debitirala u svijetu modelinga, i to pojavivši se na naslovnici njemačkog izdanja časopisa Vogue. Osim toga naslovnicu joj je ponudio i Harper’s Bazaar na kojoj se pojavila prije nekoliko dana. Iako je majka prati u stopu i daje punu podršku, Heidi je jednom prilikom otkrila da nije baš bila za to da joj kćer krene istim stopama.

'Uvijek sam mislila kako je premlada za modeling. Osim toga, odlučili smo djecu držati što dalje od očiju javnosti. Ipak, sada vozi automobil, 16 joj je godina, pa si mislim: 'Ako možeš voziti automobil, možeš se i baviti modelingom, ako je to ono što želiš', rekla je svojevremeno Heidi.