ZAJEDNIČKI BOŽIĆ

Kraljica zbog Meghan Markle napravila veliku iznimku: To nije doživjela ni Kate Middleton

13.12.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Iako još nije službeno postala vojvotkinja i supruga princa Harryja, Meghan Markle pozvana je na svečanu trodnevnu proslavu Božića s kraljevskom obitelji u Sandringham

Kensingtonska palača potvrdila je za britanske medije kako je kraljica Elizabeta II i službeno pozvala zaručnicu princa Harryja Meghan Markle na svoju tradicionalnu proslavu Božića u Sandringham. 

'Možete očekivati vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea, princa Harryja i Meghan Markle u Sandringhamu ovog Božića', stoji u službenoj objavi glasnogovornika kraljevske obitelji. 

Ovakva vijest samo je potvrdila nagađanja kako će lijepa Amerikanka krajem prosinca upoznati sve članove Harryjeve obitelji koji su jako uzbuđeni zbog toga.

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

Ujedno ovakva je kraljičina gesta znak velikog poštovanja prema 36-godišnjoj Meghan, jer poznato je kako vojvotkinja Kate Middleton nije prisustvovala tradicionalnom božićnom slavlju 2010. iako se mjesec dana prije toga zaručila za princa Williama. 

Što toga dana očekuje Meghan Markle

Slavlje Božića započinje okupljanjem u palači u Sandringhamu te sve članove dočekuje kraljica Elizabeta II i njezin suprug, princ Phillip. Nakon toga svi skupa u koloni koju predvodi upravo princ Phillip pješice odlaze do nekoliko kilometara udaljene crkve svete Marije, a pritom pozdravljaju okupljeno mnoštvo koje ih s veseljem iščekuje u svom gradiću. 

  • +16
Božić kraljevske obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim kraljica dolazi posebno, u automobilu pod pratnjom osiguranja. Misa traje oko 45 minuta, a svi ženski članovi obitelji obvezni su nositi šešire. 

Poznato je između ostalog da Kate i William na crkvenu ceremoniju ne vode dječicu, četverogodišnjeg princa Georgea i dvogodišnju princezu Charlotte, već oni ostaju s dadiljom u palači.

Kada završi crkveni obred, obitelj se vraća u svoju rezidenciju i pritom razgovara sa stanovnicima koji su ih dočekali. Bit će to veličanstvena prilika da Britanci pobliže upoznaju Meghan, koja je svojim prvim izlaskom u javnost u Nottinghamu izazvala opću histeriju i oduševljenje. 

Nakon povratka u palaču slijedi spremanje za svečani ručak na koji muškarci dolaze u odijelima, a žene u toaletama. 

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Ipak, kad prođe sav glamur, uživaju u opuštenim šetnjama sa psima, društvenim igrama i svemu što radi svaka obična obitelj tijekom blagdana. Vjerujemo kako će taj dio najviše razveseliti novu članicu Meghan Markle.