52. rođendan

Kraljica Mary obilježila rođendan posebnom fotografijom iz obiteljskog albuma

05.02.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Otac kraljice Mary nije bio na krunidbi, no kraljica je svoj prvi rođendan s novom titulom obilježila upravo fotografijom s ocem koji joj toliko znači, a kojeg je posjetila nakon što su u javnost procurile skandalozne fotografije koje bacaju negativnu sjenu na odnos danskog kraljevskog para

Turbulentna je godina iza Mary, Australke koja je prije gotovo mjesec dana postala danska kraljica nakon što je u javnost procurila skandalozna vijest o druženju njezinog supruga Frederika s plavokosom damom u Madridu. Uzdignute glave Mary je koračala na dan kad je okrunjena kao danska kraljica, a nasmiješenog lica dočekala je i svoj 52. rođendan.

Kako bi obilježila svoj 52. rođendan kraljica je podijelila fotografiju sa svojim ocem Johnom Donaldsonom, pokazavši koliku ulogu u njezinom životu ima očinska figura Johna Donaldsona koji se zbog kćeri preselio u Dansku. Naime, nakon što se Mary udala za kralja Frederika u svibnju 2004., njezin se otac sa suprugom Susan Moody preselio u Dansku na nekoliko godina kako bi joj bio podrška.

Međutim, 82-godišnji Donaldson nije prisustvovao krunidbi u Danskoj jer zbog svojih godina, ali i zdravlja, nije u stanju krenuti na toliko dug put.

Objavljena fotografija snimljena je na obiteljskom putovanju u Australiju u prosincu, a autor fotografije je 13-godišnji princ Vincent.

U opuštenoj atmosferi prikazan je zagrljaj oca i Mary odjevene u sasvim ležernu običnu crnu majicu s V-izrezom i traperice, a, za razliku od inače stiliziranih punđi, kosu je zavezala u pletenicu. Na fotografiji iz obiteljskog albuma jasna je bliskost Mary i njezinog oca koji je bivši sveučilišni profesor.

S DANSKIM POTPISOM

Izdanje dostojno trona: Kraljica Mary pokazala da elegancija i minimalizam uvijek prolaze

Pogledaj galeriju

Naime, Donaldson je bio profesor matematike koji je predavao na prestižnim sveučilištima kao što su Oxford, Montreal i Houston. S Henriettom Donaldson, Marynom majkom, emigrirao je u Tasmaniju iz Škotske prije negoli se Mary rodila, no Mary je svejedno ostvarila dvojno britansko i australsko državljanstvo.

Maryna majka preminula je od srčanog problema 1997. kada je Mary imala samo 25 godina, a koliko su joj njezini korijeni važni, Mary je pokazala ovim odabirom pri kojem je prvi rođendan s titulom kraljice obilježila fotografijom s ocem.