SVE MANJE U JAVNOSTI

Kraljica Elizabeta odustala od 50 godina duge tradicije: U njezino ime ovoga puta stižu nasljednici

14.04.2022 u 20:25

Bionic
Reading

Iako se na misi zadušnici za svog pokojnog supruga princa Philipa pojavila nakon dugoga izbivanja iz javnosti, kraljica Elizabeta II ponovno je primorana izostati s vrlo važnog događaja. Po prvi puta u 50 godina neće se pojaviti na uskrsnoj misi u crkvi u Windsoru, a evo tko će je zamijeniti

Kraljičine godine i sve lošije zdravstveno stanje ponovno su je primorali da otkaže svoju kraljevsku obvezu. Britanska poglavarica crkve i monarhije, kraljica Elizabeta II, na misi povodom Uskrsa neće se pojaviti, javljaju pouzdani izvori iz palače.

Na Uskrs u Windsoru u kapeli svetog Georgea nećemo vidjeti ni 73-godišnjeg princa Charlesa ni vojvotkinju Camillu koji već imaju planove provesti ga na imanju Birkhall u Aberdeenshireu. No, zato će se mlađa postava kraljevske obitelji pojaviti.

  • +2
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vjeruje se da je ovo prvi puta u posljednjih pet desetljeća da kraljica izbiva s uskrsne mise, a posljednji puta to joj se dogodilo davne 1970. kada je bila na kraljevskoj turneji Novim Zelandom i Australijom.

95-godišnja kraljica Elizabeta II u posljednje je vrijeme 'predala u sigurne ruke' nasljednika mnogobrojna svoja pokroviteljstva i patronaže, a oni su preuzeli na sebe i pojavljivanje u ime kraljevske obitelji. To ne treba čuditi, s obzirom na njezine godine, ali i zdravstvene probleme s kojima se susreće.

Zadaće su podijeljene između njezinih sinova princa Charlesa, Andrewa i Edwarda te kćeri princeze Anne, a velik dio zadataka obavlja treći u redu za nasljedstvo princ William te njegova supruga vojvotkinja Kate Middleton.

  • +8
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Mischa Schoemaker / AFP / Profimedia