STEKLA POVJERENJE

Kraljica Elizabeta odlučila dodijeliti novu ulogu princu Harryju

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 16.04.2018 19:24
  • Objavljeno 16.04.2018 u 19:24
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoju prvu dužnost britanski princ Harry preuzet će na rođendanskoj zabavi svoje bake

Princ Harry preuzet će funkciju predsjednika Kraljičina Commonwealth Trusta, nove humanitarne organizacije koja pruža platformu mladima koji se bave promjenama u Commonwealthu na područjima poput obrazovanja, sporta, zdravlja i okoliša.

Buckinghamska palača objavila je vijest o humanitarnoj akciji, kojoj će kraljica biti zaštitnica, uz pokretanje mrežne stranice humanitarne organizacije.

  • +27
  • +24

Kraljica Elizabeta II na reviji Richarda Quinna

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Kraljica je uvijek vjerovala u sposobnost mladeži da pozitivno utječe na promjenu života u zajednicama i šire. Na njezin 21. rođendan, Kraljica je posvetila svoj život služenju drugima, pozivajući mlade ljude da joj se pridruže i pomognu u postizanju napretka', stoji u službenom priopćenju koje otkriva da će spomenutom organizacijom predsjedati britanski princ Harry.

Princ Harry

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Naš predsjednik, princ Harry, prepoznaje potencijal Commonwealth obitelji - s vizijom ove generacije, strašću, naporom i povezivanjem - svojim idejama mogli bi trajno pozitivno utjecati na društvene promjene'.

O novoj ulozi, princ Harry javno će se osvrnuti na koncertu 21. travnja koji se održava u čast kraljičina rođendanu, a tradicionalno će biti uživo emitiran iz londonske dvorane Royal Albert Hall.

Da će princ Harry imati visoku ulogu u Commonwealthu otkriveno je još u veljači, a nova dužnost pomoći će mu u 'podizanju svoje uloge u kraljevskoj obitelji' i 'učvršćivanju veze monarhije sa zemljama članicama', izvijestio je The Times.

Najava o Harryjevu predsjedanju Commonwealthom dolazi nakon što je prošle godine preuzeo funkciju generalnog kapetana Kraljevskih marinaca koju je prije Harryja godinama obnašao njegov djed, princ Philip.

  • +17
  • +14

Kraljica Elizabeta II i princ Philip

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia