OBITELJSKO OKUPLJANJE

Kraljevske krstitke: Maleni Archie primio je prvi sakrament, a roditelji Meghan Markle i princ Harry ne kriju ponos

06.07.2019 u 17:24

Bionic
Reading

U malenoj kraljičinoj kapelici u dvorcu Windsor dvomjesečni sin princa Harryja i Meghan Markle primio je sakrament krštenja. Malenog je krstio nadbiskup od Canterburyja Justin Welby, a događaju je svjedočilo tek 20-tak gostiju

Baš kako si i nagovijestili, krštenje prvog nasljednika vojvotkinje i vojvode od Sussexa prošlo je bez velike senzacije, medija i pritiska javnosti. U želji da život njihova sinčića Archija protekne što mirnije i slobodnije od kraljevskih dužnosti, princ Harry i Meghan Markle malenom nisu ni podarili titulu na koju po rođenju ima pravo.

Britanski mediji su cijeli dan željno čekali prve fotografije pa je kraljevski par odlučio odmah objaviti dvije na društvenim mrežama. Na jednoj od fotografija Archieja, odjevenog u neodoljivu opravicu u boji šampanjca, u naručju drži mama Meghan, elegantna u bijeloj Diorovoj haljini s odgovarajućim šeširićem, uz tatu Harryja, koji se također odlučio za svijetlo odijelo i sivu kravatu.

U malenoj kapelici dvorca Windsor nadbiskup od Canterburyja Justin Welby krstio je dvomjesečnog dječaka. Primanju prvog sakramenta svjedočili su tek najbliži prijatelji i obitelj te kumovi čija imena nisu javno objavljena, niti će, pretpostavlja se ikada biti.

Uključivalo je to ponosnog djeda princa Charlesa i njegovu suprugu Camillu, strica princa Williama i strinu Kate Middleton. Bila je tu i razdragana baka Doria Ragland, majka Meghan Markle te lady Jane Fellowes i Sarah McCorquodale, Harryjeve tete, sestre pokojne princeze Diane.

Maleni Archie je kao i sve bebe iz kraljevske obitelji za ovu priliku bio odjeven opravicu od svile.

Kako izgleda haljinica u kojoj je kršten maleni Archie već su ranije na Instagram profilima objavili fanovi kraljevske obitelji.

Inače, sve do nedavno koristila se haljinica još iz dobra kraljice Victorije. No zbog dotrajalosti, za potrebe krštenja princa Georgea prije pet godina napravljena je ista replika, koja se potom koristila i za krštenje ostale kraljevske dječice.

Za fotografije koje su osvanule na društvenim mrežama vojvoda od Sussexa zadužen je fotograf Chris Allerton koji je pokušao uokviriti dosadašnji 'spontaniji' stil poziranja novopečenih roditelja.

Među odabranim uzvanicima ovoga je puta izostala glava obitelji. Kraljica Elizabeta zbog već dogovorenih obveza na veliku je žalost morala propustiti krštenje osmog praunuka. Malenog nasljednika kraljevskog para idući ćemo puta imati prilike vidjeti na jesen, kada kreću na veliku obiteljsku turneju Afrikom.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL