DALEKO OD ZNATIŽELJNIKA

Sin princa Harryja i Meghan Markle bit će kršten u subotu

04.07.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, dvomjesečni sin britanskog princa Harryja i njegove supruge Meghan, bit će kršten u Windsoru u subotu, priopćila je Buckinghamska palača

Sina princa Harryja i vojvotkinje Meghan Markle u subotu će krstit nadbiskup od Canterburyja Justin Welby u privatnoj kraljičinoj kapelici unutar dvorca. Par se odlučio cijeli događaj sačuvati u privatnosti, pa su zbog toga izabrali manju kapelicu, a ne kapelu St. George u kojoj su se vjenčali.

Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, objavit će neke od fotografija s krštenja koje će snimiti fotograf Chris Allerton, dodaje su u priopćenju palače u srijedu.

Krštenje će se održati u malom intimnom i obiteljskom krugu, a imena kumova barem zasad neće biti objavljena.Pozvano je tek 25 ljudi, a očekuju se najbliži članovi obitelji kao što su- princ Charles i njegova supruga Camilla, princ William i Kate Middleton sa svoje troje djece, Meghanina majka Doria Ragland i kumovi. Kraljica Elizabeta ovoga puta zbog već zakazanih obveza neće moći biti prisutna na kršenju osmog praunuka.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Dio medija kritizirao je kraljevski par jer je njihovo vjenčanje financirano javnim novcem, kao i renovacija nove kuće, a ne daju javnosti da vidi barem dolazak na krštenje.

Harry i Meghan vjenčali su se prošle godine a Archie, koji je sedmi u redu za prijestolje, rođen je u svibnju.