promjene u danskoj

Kralj Frederik i kraljica Mary odustaju od još jedne tradicije

19.03.2024 u 14:58

Bionic
Reading

Kraljica Mary i kralj Frederik već su promijenili neke danske kraljevske tradicije, a sada su odgodili i tradicionalnu bakljadu kojom se slavi proljeće

I dok se u Ujedinjenom Kraljevstvu odvija prava drama, možda čak i najveća u posljednje vrijeme, u Danskoj su konačno došla neka mirnija vremena. Navodna bračna nevjera kralja Frederika više nije glavna tema europskih medija pa su kralj i kraljica sada posvećeni stvaranju novih i odbacivanju starih danskih tradicija kojima kreiraju monarhiju po vlastitoj mjeri.

Najnovija odluka Frederika i Mary je prekinuti dugogodišnju tradiciju i odgoditi tradicionalnu bakljadu.

Naime, svake godine Danci se raduju dolasku proljeća u dvorcu Fredensborg, a tom se prigodom još od 1988. godine organizira već tradicionalna bakljada kojom se dočekuje kraljevski par uz pjesmu. Ove godine svečanost se trebala održati 2. travnja, no tradicija je zasad odgođena.

'Bakljada je odgođena. Novi datum još nije poznat', stoji u službenoj objavi.

Stanovnici koji su ljubitelji tradicije uznemireni su zbog promjene u zadnji čas, a neki vjeruju da će Frederik i Mary ove godine potpuno preskočiti popularnu tradiciju, no nadaju se da to ne znači da će je zauvijek odbaciti.

KRALJICA MARY

Poput Kate Middleton: Danska kraljica ne libi se modne reciklaže, a voli i chic detalje

Pogledaj galeriju