U DRUŠTVU ŽENA

Kolinda Grabar Kitarović iz Švedske svim snažnim ženama čestitala njihov dan

08.03.2022 u 12:44

Bionic
Reading

Možda je njezin mandat predsjednice završio, ali Kolinda Grabar Kitarović i dalje ima brojne obožavatelje, pogotovo na društvenim mrežama. Ovoga puta platformu na kojoj je prati čak 320 tisuća ljudi iskoristila je da bi na prikladan način obilježila Dan žena

'Ovo je za sve jake žene. Da ih poznajemo. Da budemo takve. Da odgajamo takve', napisala je kratko i jasno poruku za Dan žena na Instagramu te objavila fotografiju na kojoj pozira u društvu javnosti nepoznatih žena u Švedskoj.

Inače, Grabar Kitarović je cijelu svoju karijeru isticala koliko se zalaže za prava žena i jednakost u svim pogledima.

  • +3
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zadnje na što je reagirala bile su izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju u slučaju žena koje su silovane. 'Pridružujem se svim ženama koje ovim 'nepristojnim' činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme u kojem je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja’, rekla je tada.