BEBA SUSSEX

Koliko će se život nove kraljevske bebe razlikovati od onoga njezinih bratića i sestrične iz Kensingtonske palače

02.05.2019 u 16:02

Bionic
Reading

Dok se iščekuje rođenje novog kraljevskog nasljednika ili nasljednice, prvog djeteta princa Harryja i Meghan Markle, raspetljavaju se do sada nepoznati detalji o životu budućeg monarha. Evo koliko će se odgoj djeteta, odrastanje i obveze prema kraljevstvu razlikovati od onih dječice princa Williama i Kate Middleton

Prvo dijete princa Harryja i Meghan Markle bit će sedmo u redu za nasljedstvo britanske krune, po redoslijedu odmah nakon svog oca koji pak prati svoje nećake, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa. Upravo zbog toga život budućeg djeteta uvelike će se razlikovati od onog njegovih rođaka.

Već u samom startu to je vidljivo. Unatoč tome što su Harry i Meghan izuzetno popularni i traženi među obožavateljima, te je njihovo vjenčanje bila prava senzacija, dolazak prvog djeteta na svijet odlučili su napraviti intimnim događanjem, tek za užu obitelj. Zbog toga još uvijek nije poznato je li beba došla na svijet, jer roditelji su odlučili da će vijest izaći u javnost tek naknadno.

BUDUĆI MAMA I TATA

Fotografije ne lažu: Evo zašto će Meghan Markle i princ Harry biti sjajni roditelji

Pogledaj galeriju

Takvo što još nije zabilježeno u kraljevskoj obitelji, gdje su novopečene majke uglavnom svog nasljednika ili nasljednicu predstavili Britanskoj i svjetskoj javnosti pred rodilištem.

Nadalje, beba vojvotkinje i vojvode od Sussexa prema svemu sudeći nikada neće postati kralj ili kraljica, šanse da se to dogodi vrlo su malene. Upravo zbog toga, obveze tog člana obitelji neće biti previše striktne, te će život provesti mnogo opuštenije od primjerice princa Georga - trećeg u redu za prijestolje.

Princ George i princeza Charlotte Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Rodi li se dječak, izgledno je da će poput svoga oca otići u mornaricu te na taj način opravdati svoju plavu krv, a ako bude djevojčica njezin će život biti vrlo sličan onom princeze Beatrice i Eugenije, sestričnama princa Harryja i Williama.

Zbog toga će se razlikovati i školovanje novog nasljednika, koji/koja će pohađati škole u Windsoru, gdje su između ostalog odrastale i dvije spomenute princeze. U obzir dolaze Ludgrove i Eton, Upton House school, Coworth Park i St. George’s School.

  • +21
Kraljevska obitelj na misi povodom Dana Commonwealtha - modni dvoboj Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dijete princa Harryja i Meghan Markle imat će više slobode u odrastanju te će se kasnije moći nesmetano služiti društvenim mrežama pod svojim vlastitim imenom, kako to čine neki od sadašnjih daljnjih članova kraljevstva. Titulu će dobiti isključivo ako kraljica Elizabeta II. to odluči, a roditelji potvrde odluku.

Osim zbog popularnosti svojih roditelja, dijete neće biti sveprisutno u medijima zbog kraljevskih angažmana.