NISU ISTE

Koliko će se i u čemu porod Meghan Markle razlikovati od onog Kate Middleton

12.04.2019 u 14:46

Bionic
Reading

Vojvotkinja Meghan Markle uskoro bi po prvi puta trebala postati majka, a na iznenađenje mnogih ona i njezin suprug princ Harry odlučili su taj trenutak zadržati samo za sebe. Zbog toga se dolazak na svijet sedmog po redu kraljevskog nasljednika bitno razlikuje od svih dosadašnjih

Da se rodilo prvo dijete vojvode i vojvotkinje od Sussexa britanska, ali i svjetska javnost doznat će tek naknadno, tek kada oni to odluče i prvenstveno sami proslave dolazak prinove. Objavila je to Kensingtonska palača na iznenađenje mnogih. Naime, termin poroda bliži se, a očekuje se krajem ovog mjeseca.

Za razliku od njezine šogorice Kate Middleton koja je sva tri poroda prošla dosta javno, Meghan je ovaj čin odlučila zadržati samo za bližnje. Evo po čemu će se još razlikovati ovaj bitan događaj u slučaju Meghan i Kate.

Prvi porod vojvotkinje Kate Middleton izazvao je opće oduševljenje svih Britanaca, ali i ostatka svijeta. Svi su s nestrpljenjem iščekivali dan kada će novopečena majka stati pred londonsku bolnicu St. Mary i pokazati sina, direktnog nasljednika krune i izglednog budućeg kralja.

Sličan scenarij događao se i u naredna dva poroda, kada je Kate na svijet donijela princezu Charlotte i princa Louisa. Oduševljenja i veselja nije nedostajalo, a mnogi su Britanci čak uzimali slobodne dane na poslu kako bi mogli prisustvovati prvom pojavljivanju gospođe Middleton s prinovom u javnosti.

  • +21
Kraljevska obitelj na misi povodom Dana Commonwealtha - modni dvoboj Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovakvih povijesnih trenutaka kod princa Harryja i Meghan Markle izgleda neće biti jer par je odlučio ovaj radosni trenutak prvo podijeliti samo s obitelji.

Palača još uvijek nije, a pretpostavlja se da ni neće otkriti gdje Meghan planira donijeti na svijet svoje prvo dijete. Opcije su: u novom domu u Frogmore Cottageu u Windsoru ili pak u jednoj od obližnjih bolnica - Princess Margaret Hospital ili Surrey Park Hospital. U izbor ulazi i cijenjena bolnica St. Marry, ali zbog udaljenosti su izglednije prve dvije.

Način na koji će Meghan i Harry svijetu predstaviti svog nasljednika ili nasljednicu još nije poznat, ali stručnjaci nagađaju da će to biti na njima svojstven način i potpuno različito od svih dosadašnjih.

Moguće je da će organizirati službeno fotografiranje u svom novom domu, a potom putem novootvorenog zajedničkog profila na Instagramu to i objaviti.

Isto tako, nije isključena ni opcija da svijet sedmog ili sedmu po redu za nasljedstvo upozna tek na dan krštenja. Taj bi događaj, po svemu sudeći trebao biti prvo službeno pojavljivanje novopečenih roditelja obitelji u javnosti. Koju će lokaciju za krštenje bebe izabrati vojvode od Sussexa također je nepoznanica.

  • +13
Krštenje princa Louisa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Podsjetimo, princ William i Kate Middleton prvog su sina, princa Georgea krstili u u kraljevskoj kapelici St. James’s Palace, gdje su pet godina nakon isto učinili i s najmlađim djetetom, princom Louisom. Kćerkicu su pak krstili u crkvi St. Mary Magdalene u Norfolku.