DNEVNA DOZA ZABAVE

Koji nam filmovi i serije stižu u siječnju na popularne streaming servise

01.01.2022 u 23:00

Bionic
Reading

Iz mjeseca u mjesec s nestrpljenjem iščekujemo što su nam najpopularniji streaming servisi novo pripremili u svojoj ponudi. A ako je suditi po početku 2022. godine, ponuda je obećavajuća. Pregršt serija i filmova, od kojih su mnoge i premijere, držat će vas prikovanim za male ekrane u trenucima u kojima živa u termometru padne ispod nule

Krajobrazni arhitekti (Landscapers), HBO, 4. siječnja

Serija priča jedinstvenu ljubavnu priču naizgled običnog para koji postaje žarište izvanredne istrage kada se u stražnjem vrtu kuće u Nottinghamu otkrije nekoliko mrtvih tijela. Ljubazni muž i žena Susan (Olivia Colman) i Christopher Edwards (David Thewlis) bježe od stvarnosti više od 15 godina. Kad Christopher uputi zapanjujući telefonski poziv svojoj maćehi, njihova uloga u strašnom zločinu koji je ostao neotkriven više od desetljeća počinje izlaziti na vidjelo. Kako istraga napreduje, inspirirani Susaninom opsesijom starim vesternima i klasičnim filmom, fantasti se predstavljaju kao holivudski heroji u narativima koje su sami izmislili.

Krajobrazni arhitekti Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Tender Bar, Amazon Prime Video, 7. siječnja

Ovaj film možda je najbolje najaviti kao dramu s inspirativnom pričom, koju je, prema scenariju Williama Monahana, napisanog prema istoimenim memoarima J. R. Moehringera, režirao George Clooney. Što se dogodi kada jedan pub na Long Islandu postane ‘drugi dom’ za dječaka bez oca i kako izgleda njegovo odrastanje pod nekonvencionalnim nadzorom ujaka Charlieja, karizmatičnog samoukog barmena i nekolicine stalnih gostiju bara, pogledajte u ‘The Tender Baru’.

The Tender Bar Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Euforija II (Euphoria II), HBO, 10. siječnja

Nova sezona prati Rue Bennett (glumi je Zendaya) čiji se život dramatično mijenja kad upozna Jules Vaughn, transrodnu djevojku koja se nedavno doselila u grad nakon rastave roditelja. U novoj sezoni, usred isprepletenih života u gradu East Highlandu, Rue mora pronaći nadu dok uravnotežuje pritiske ljubavi, gubitka i ovisnosti. 'Euforija' je zaradila tri nagrade Primetime Emmy, uključujući onu za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji za Zendayu.

Euforija Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube
  • +9
Euforija Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

The Journalist, Netflix, 13. siječnja

Serija je adaptacija istoimenog kino hita iz 2019., 'The Journalist', koji se bavio japanskim političkim zločinima i skandalima posljednjih godina. Zvijezda joj je Ryoko Yonekura (Doktor X, Legal V), a glumi Annu Matsuda, novinarku Toto Newspapera koja nastoji razotkriti probleme u modernom japanskom društvu. Film je režirao Michihito Fuji, režiser i istoimenog filma.

The Journalist Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Brazen, Netflix, 13. siječnja

Istaknuta spisateljica krimića i stručnjakinja za kriminal Grace (Alyssa Milano) žuri natrag u svoju obiteljsku kuću u Washingtonu, D.C., jer ju je pozvala njezina otuđena sestra. Kada joj je sestra ubijena, otkriva se da je vodila dvostruki život i da je bila webcam model, a Grace ignorira upozorenja hladnokrvnog detektiva Eda (Sam Page) i umiješa se u slučaj.

Brazen Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Archive 81, Netflix, 14. siječnja

'Arhiv 81' nadnaravni je triler koji prati Dana Turnera (Mamoudou Athie), arhivista koji preuzima posao obnavljanja zbirke oštećenih videokaseta iz 1994. Rekonstruirajući rad dokumentaristice Melody Pendras (Dina Shihabi), uvučen je u njezino istraživanje opasnog kulta u stambenoj zgradi Visser. Dan polako otkriva da je opsjednut time da sazna što se dogodilo Melody. Kada dva lika uspostave tajanstvenu vezu, Dan postaje uvjeren da je može spasiti od zastrašujućeg kraja koji ju je snašao prije 25 godina.

Archive 81 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Netko negdje (Somebody Somewhere), HBO, 17. siječnja

Unatoč prostranim ravnicama i beskrajnim prerijama, Kanzas se može činiti ograničavajućim za nekoga poput Sam Miller. Inspiriran životom komičarke i pjevačice Bridget Everett, 'Netko negdje' prati Sam (glumi je Everett), na površini pravu Kanzašanku koja se bori uklopiti u kalup rodnog grada. Dok se bori s gubitkom i prihvaćanjem, pjevanje je njezin spas i vodi je na putovanje na kojem će otkriti sebe i zajednicu autsajdera koji se ne uklapaju, ali ne odustaju, pokazujući da je moguće pronaći svoje ljude i glas.

Somebody Somewhere Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ozark, Netflix, 21. siječnja

Četvrta sezona 'Ozarka' bit će emitirana u dva dijela od po sedam epizoda, a prvi dio bit će objavljen 21. siječnja. 'Ozark' je uzbudljiva drama smještena u današnje vrijeme, a prati putovanje obitelji Byrde od njihovog normalnog života u predgrađu Chicaga do opasnog zločinačkog pothvata u Ozarksu u američkoj saveznoj državi Missouri. Serija istražuje kapitalizam, obiteljsku dinamiku i preživljavanje očima sve samo ne običnih Amerikanaca.

Ozark, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Neymar: The Perfect Chaos, Netflix, 25. siječnja

Trodijelni dokumentarac donosi pogled izbliza na jednog od najpoznatijih i najplaćenijih sportaša u povijesti. Neymar je heroj na terenu i kontroverzna figura izvan njega, a serija prati njegov uspon do slave od Santosa, preko Barcelone i brazilske reprezentacije, do Paris Saint-Germaina. Vidjet ćemo i kako funkcionira Neymarova marketinška mašina, koju je čvrsto vodio njegov otac.

Neymar: The Perfect Chaos Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pozlaćeno doba (The Gilded Age), HBO, 25. siječnja

Američko pozlaćeno doba bilo je razdoblje golemih ekonomskih promjena, stečenih i izgubljenih bogatstava te porasta nejednakosti između starih i novih bogataša. U tom kontekstu priča počinje 1882. predstavljajući mladu Marian Brook, siroče generala Unije koja se useljava u njujorški dom svojih potpuno staromodnih i bogatih teta Agnes van Rhijn i Ade Brook. U pratnji Peggy Scott, uspješne Afroamerikanke, Marian se nehotice upleće u društveni rat između jedne od svojih teta, izdanaka garniture starih bogataša, te njezinih nevjerojatno bogatih susjeda Georgea i Berthe Russell, nemilosrdnog željezničkog tajkuna i njegove ambiciozne supruge. Hoće li Marian u ovom uzbudljivom svijetu na rubu modernog doba slijediti ustaljena pravila društva ili će utabati vlastiti put?

Pozlaćeno doba Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Milijarde, 6. sezona (Billions VI), HBO, 24. siječnja

Dobitnici Emmyja i Zlatnog globusa, Paul Giamatti i Damian Lewis glume u složenoj drami o politici moći u svijetu visokih financija New Yorka. U petoj sezoni Bobby Axelrod i Chuck Rhoades ponovno raspiruju svoje žestoko rivalstvo, a novi neprijatelji uzdižu se i nišane. Pionir društvenog utjecaja Mike Prince predstavlja istinsku prijetnju Axeovoj prevlasti, a Chuck je u zavadi sa zastrašujućim okružnim tužiteljem. Taylor i Mason su vraćeni u Ax Capital te se moraju boriti da zaštite svoje zaposlenike i njihovu imovinu. Wendy Rhoades ponovno procjenjuje svoju odanost i sklapa iznenađujuće nove saveze koji će je suprotstaviti i Chucku i Axeu.

Milijarde, 6. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

I Am Georgina, Netflix, 27. siječnja

Ono što se zasigurno s nestrpljenjem iščekuje priča je o Georgini Rodriguez, životnoj partnerici Cristiana Ronalda. Ova manekenka, majka, influencerica, plesačica i poslovna žena na Instagramu ima više od 28 milijuna vjernih pratitelja, a gledatelji će imati priliku vidjeti i njezinu drugu stranu, onu koja nije vidljiva na fotografijama. Kamere je posljednjih mjeseci prate u stopu i snimaju svaku minutu njezinog života sve kako bi doznali - tko je uistinu Georgina Rodriguez.

I Am Georgina Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

In From the Cold, Netflix, 28. siječnja

Život samohrane majke u predgrađu New Jerseyja preokrene se naglavačke kada je FBI uhapsi i prisili na izbor: suočiti se sa svojom davno zakopanom prošlošću kao visoko obučena ruska agentica bioinženjeringa i postati sredstvo protiv ruskog narko podzemlja i rata u sjeni na izborima u SAD-u ili ugroziti svoju obitelj i novi život koji je izgradila.

In from the Cold Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window, Netflix, 28. siječnja

Za Annu slomljenog srca (Kristen Bell) svaki dan je isti. Sjedi uz vino, gleda kroz prozor i promatra kako život prolazi bez nje. Ali kada se zgodan susjed (Tom Riley) i njegova preslatka kći (Samsara Yett) usele preko puta, Anna počinje vidjeti svjetlo na kraju tunela. Sve dok ne bude svjedočila jezivom ubojstvu... Ili? Ovaj komičan psihološki triler natjerat će vas da pogađate tko, što, gdje, zašto i kako dovraga?! - sve do samog kraja.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Velika, 2. sezona (The Great II), HBO, 30. siječnja

U drugoj sezoni 'Velike' Katarina napokon preuzima rusko prijestolje, ali ako je mislila da je svrgavanje muža bilo teško, to nije ništa u usporedbi sa stvarnošću 'oslobađanja' zemlje koja ne želi biti oslobođena. Borit će se sa svojim sudom, sa svojim timom, čak i s vlastitom majkom u pokušaju da prosvijetli Rusiju. U međuvremenu, borit će se i za svoje srce dok Petar polako prelazi iz omraženog muža u zatvorenika... Saveznik? Ljubavnik? U konačnici, Katarina će naučiti da za promjenu zemlje morate dopustiti da ona promijeni vas, da postoji tanka linija između idealizma i zablude i da će postajanje velikom od nje tražiti više nego što je mogla zamisliti. Glume: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Charity Wakefield.

Velika, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube