TOČNO U PODNE

Kensingtonska palača otkrila nove detalje o vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja

12.02.2018 u 11:25

Bionic
Reading

Za manje od tri mjeseca na ulicama Londona, kada će princ Harry oženiti svoju zaručnicu Meghan Markle, vladat će prava histerija. Prema najnovijim informacijama koje je dala palača, zna se i točan redoslijed i vrijeme obreda te kada će posjetitelji iz cijeloga svijeta imati prilike vidjeti novopečene mladence

Kraljevsko vjenčanje godine se bliži pa su iz Kensingtonske palače u ponedjeljak ujutro stigle novi detalji tog svečanog dana, kada se na ulicama Londona očekuje na stotine tisuća posjetitelja.

Prema izjavi koja je za medije stigla iz palače, princ Harry i Meghan Markle 19. svibnja točno u 12 sati stat će pred oltar u kapeli dvorca Windsor gdje će ih vjenčati nadbiskup Canterburyja Justin Welby.

  • +8
Dvorac Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Crkveni obred trajat će sat vremena, pred otprilike 300 uzvanika, a onda slijedi onaj najuzbudljiviji dio ceremonije. Novopečene mladence će na izlasku iz crkve čekati kraljevska kočija u kojoj će se provozati dva kilometra i napraviti krug okolnim ulicama, da bi na koncu ponovno došli pred Windsor.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Harry će ujedno biti i prvi član kraljevske obitelji koji je dobio crkveni obred unatoč tome što ženi rastavljenu Meghan. Prisjetimo, kada su 2005. princ Charles i vojvotkinja Camilla organizirali svoje vjenčano slavlje, dobili su crkveni blagoslov, međutim par je imao građansko vjenčanje umjesto crkvene ceremonije.

Nakon što još malo mahnu okupljenom mnoštvu, par će se zajedno s gostima uputiti na prijem u dvoranu St. George . Kasnije iste večeri otac mladoženje, princ Charles, priredit će prijem za par i njihove bliske prijatelje i obitelj. Očekuje se tada svečani ručak za otprilike 300 gostiju, a onda slijedi neformalniji dio vjenčanja – večera.

Na taj dio proslave dolaze holivudske zvijezde i prijatelji Harryja i Meghan koji nisu imali prilike prisustvovati crkvenoj ceremoniji.

'Na večeri će se okupiti 350 uzvanika i tada će biti održani i svečani govor kumova i zahvale mladenaca. Kasnije se na zabavi uz viski bar očekuje dodatnih 200 ljudi', kazao je glasnogovornik kraljevske obitelji te dodao: 'Princ Harry i Meghan Markle su izuzetno zahvalni na svim čestitkama i dobrim željama koji su primili od trenutka objave svojih zaruka'.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia